Ingezonden persbericht


Dunlop introduceert sp sport maxx gt: een nieuwe band voor

zeer hoge snelheden

Puur rijplezier voor sportwagens en ultrasportieve personenauto's

Nieuwegein 23 mei 2007 - Dunlop introduceert de SP Sport Maxx GT - een nieuwe band voor zeer hoge snelheden, met een superieure grip op de weg, stuurprecisie en een uitmuntende stabiliteit bij hoge snelheden en bochten. De SP Sport Maxx GT is ontworpen voor zowel sportwagens als ultrasportieve personenauto's. De band levert en zorgt voor een maximale voertuigbeheersing. De nieuwe SP Sport Maxx GT band laat de automobilist zelf ervaren wat er met de pure racetechniek van tegenwoordig allemaal mogelijk is of dat nu met een Lamborghini is of met een Mini.

Goede testresultaten
Uit tests is gebleken dat de SP Sport Maxx GT niet alleen bij remmen op droog en nat wegdek, maar ook qua stuurkarakter en wegligging beter presteert dan concurrerende bandenmerken. Doordat Dunlop veel ervaring heeft opgedaan in de racerij, beschikt deze band over betere eigenschappen zonder dat dit ten koste gaat van de grip op een droge weg, het gedrag op een nat wegdek of de duurzaamheid. Verder zorgt het plattere contactvlak aan de buitenzijde van het loopvlak met name in de bochten voor een betere wegrespons.

Grenzen verleggen
'Dunlop ontwikkelt banden voor zowel zeer ervaren als enthousiaste rijders. Voor automobilisten die op zoek zijn naar een uitzonderlijk goede wegligging voor puur rijplezier hebben we nu - met de nieuwe SP Sport Maxx GT - een absolute topper in ons aanbod. Met deze band kun je als bestuurder je grenzen iets verder verleggen', zegt Frédéric Schilling, Brand Director Dunlop Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Multi Radius Tread (MRT)
De geavanceerde Multi Radius Tread (MRT) technologie van Dunlop maakt verder dat de nieuwe SP Sport Maxx GT meer tractie heeft. Dankzij deze technologie kan het loopvlakcontour met ongekende precisie worden berekend. Hoe groter de nauwkeurigheid waarmee een loopvlak berekend is, des te vlakker zal de drukverdeling van de afdruk zijn. En hoe vlakker de drukverdeling, des te groter de contactzone tussen band en wegdek. Een grotere contactzone zorgt voor een beter weggedrag op droge wegen. Door de verbeterde drukverdeling verloopt de overgang van een recht deel van de weg naar een bocht ook veel vloeiender.

MRT is vooral een grote verbetering onder extreme omstandigheden, bij hoge snelheden en in bochten. Bovendien zorgt MRT voor een precieze wegrespons, waardoor de rijder in staat is sneller te reageren.Met een gegarandeerde grip en stabiliteit zorgt de unieke hybride toplaagtechnologie - gerealiseerd met hittebestendige materialen met grote treksterkte - dat de band minder vervormd raakt, iets wat gemakkelijk kan gebeuren wanneer met hoge snelheden wordt gereden. Het geoptimaliseerde profiel levert ongekende stuureigenschappen op. De stijve, brede schouders aan de binnenzijde geven samen met de extra stevige ribben de SP Sport Maxx GT band meer grip en stabiliteit, terwijl de rechte groeven en de rib in het midden ervoor zorgen dat de band goed bestand is tegen de krachten die vrijkomen bij met hoge snelheden uitgevoerde manoeuvres. De strategisch geplaatste blokken aan de buitenste rand van het profiel stabiliseren de band in de bocht nog eens extra.

Leverbare maten:

235/40Z R18 (95Y) XL;245/40Z R18 (97Y) XL;255/35Z R18 (94Y) XL;285/35Z R18 (101Y) XL;235/35Z R19 ZR XL;255/40Z R19 ZR XL;285/35Z R19 ZR;295/30Z R19 (100Y) XL

Over Dunlop
Dunlop is één van de meest vooraanstaande fabrikanten ter wereld van banden voor high performance en ultra high performance auto´s, met een indrukwekkende lijst successen in de auto- en motorsport. De uitgebreide ervaring van Dunlop in de racerij heeft geleid tot een geavanceerde technologie voor banden voor dagelijks gebruik. Voor automobilisten en motorrijders heeft Dunlop, ongeacht eenieders rijstijl, banden in het programma die voor hun prestaties en duurzaamheid profiteren van de allernieuwste technologie, waaronder banden met de RunOnFlat technologie die ook gemonteerd zitten op bijvoorbeeld de BMW 1- en 5-Serie. Veel toonaangevende autofabrikanten monteren standaard banden van Dunlop op hun modellen, inclusief de premium sportwagens van merken als Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche en TVR. -Einde-



Ingezonden persbericht