Wereld Natuur Fonds Nederland

WNF-persbericht 23 mei 2007

WNF zoekt videotalent onder studenten

Het Wereld Natuur Fonds daagt aspirantfilmers uit om een eigen webcommercial over de Amazone in te sturen. De organisatie mikt vooral op de jongerendoelgroep die vanaf vandaag op www.shoppyshoppy.nl webfilms kunnen insturen, bekijken en van een reactie voorzien. De maker van de beste Amazone-commercial maakt kans op een reis naar het Amazonegebied in Suriname.

Voor de prijsvraag werkt het Wereld Natuur Fonds samen met ShoppyShoppy.nl, een kortingsplatform dat vandaag haar nieuwe site in bèta-versie lanceert. Binne afzienbare tijd is de website ook benaderbaar via het intranet van de Hogeschool INHOLLAND. Studenten kunnen op basis van thema's en woonplaats kortingen op 15.000 consumentenproducten selecteren. De website is publiek toegankelijk, dus de prijsvraag is ook open voor niet-studenten. Daarnaast krijgt de videowedstrijd, die tot 22 augustus loopt, ook aandacht in de NL-titels -de uitmagazines van de Randstad. Op 3 september wordt de winnaar van de reis (aangeboden door SNP en Sawadee) bekendgemaakt.

Het Wereld Natuur Fonds wil met de actie vooral de doelgroep van de website (jongeren van 18-28 jaar) bereiken. Niet alleen zullen studenten zich voor hun creatie moeten oriënteren op het onderwerp, hun films bereiken ook een nieuwe groep kijkers. Marc van den Tweel, directeur Marketing en Communicatie bij het Wereld Natuur Fonds: "Als je een Steven Spielberg van het internet zoekt moet je bij deze leeftijdsgroep zijn. De videoactie sluit aan op het doel van onze Amazone-campagne: duidelijk maken dat het Amazonewoud dreigt te verdwijnen, en zelf iets doen om ontbossing tegen te gaan."

////////////////////////////////////



Wereld Natuur Fonds Nederland