Provincie Zuid-Holland

Vergadering Gedeputeerde Staten 22 mei 2007

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 22 mei 2007. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder Stateninformatie.

Jongeren in dialoog
Op advies van het provinciale jongerenpanel Integratie en Inburgering wil de Statencommissie Samenleving de dialoog tussen verschillende groepen in de samenleving bevorderen. Gedeputeerde Staten stellen de commissie voor de keuze om een provinciale, festivalachtige "multicultidag" te organiseren die aansluit bij de Internationale Dag van de Verdraagzaamheid of in drie Zuid-Hollandse gemeenten de veelbelovende methodiek "Wie ben jij?" te implementeren. Beide opties beogen ideeën te genereren voor verbetering van de integratie en inburgering. De keuze ligt voor tijdens de vergadering van de statencommissie Samenleving op 23 mei 2007.

Compensatie natuur en groen
Voor de aanleg van de overslagterminal Alphen aan den Rijn moet de N 207 worden verlegd. Daardoor kan de geplande aanleg van natuur en groen ter compensatie van de aanleg van de Rijksweg 11 niet gerealiseerd worden. Hier is het provinciale groencompensatiebeleid van toepassing en daarom wordt er gezocht naar geschikte compensatielocaties in overleg met natuurbeschermingsorganisaties Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en IVN. De gemeente Alphen aan den Rijn is verzocht het bestemmingsplan te herzien.

Actualisatie "Goederenvervoer in de praktijk"
Het goederenvervoerbeleidsplan 2007-2011is geen geheel nieuw goederenvervoerbeleidsplan, maar een actualisatie van het vastgestelde beleidsplan voor de periode 2001-2006. Dit houdt in dat de algemene doelstellingen gericht op een goede bereikbaarheid en een efficiënt, schoon en veilig vervoerssysteem onveranderd blijven. Efficiënt goederenvervoer is een randvoorwaarde voor economische groei, werkgelegenheid en voor de verdere ontwikkeling van de mainport Rotterdam en greenports. De komende jaren wordt vooral geïnvesteerd in openbaar vervoer en voorzieningen voor het goederenvervoer, zoals de verbetering van de multimodale ontsluitingen en het afstemmen van de brugopeningen op de binnenvaart en het wegverkeer.

Subsidies

Aan de gemeente Teylingen is een subsidie toegekend van 58.850 euro voor het opstellen van een definitief ontwerp en 621.110 euro voor realisatie van het project Fietspad 243 Postwijk - Oostwijk. Aan de gemeente Dordrechtzijn een aantalsubsidie toegekend, te weten: 6.805 euro voor de locatie "Damstraat"(5 woningen), 153.793 euro voor "Vissersdijk Oost" (113 woningen), 271.586 euro voor "Riedijkse Haven" (133 woningen), 6.805 euro voor "Noordendijk Zuid" (5 woningen), 8.996 euro voor "Spuiboulevard/Spuiweg" (36 woningen) en 9.527 euro voor "Joh. Wagenaarstraat" (7 woningen). Aan de gemeente Midden-Delfland is een subsidie toegekend van 40.014,75 euro voor het project 'Gebiedseconomie Midden Delfland. Aan de Vereniging Natuurmonumenten is een subsidie toegekend van 577.500 euro voor twee project m.b.t. de Nieuwkoopse Plassen. Last onder dwangsom
Bij overtredingen van wet- en regelgeving kan de provincie een 'last onder dwangsom' opleggen.

Aan Autosloperij W.G. Jansen BV is een last onder dwangsom opgelegd vanwege de overtreding van de Wet milieubeheer. Aan Directie Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsbedrijf AVALEX is een last onder dwangsom opgelegd vanwege de overtreding van de Wet milieubeheer. Aan de inrichting Shin-Etsu PVC B.V. is een last onder dwangsom opgelegd vanwege de overtreding van de milieuvergunning voor het niet registreren van controlerondes op de locatie Welplaatweg 12 te Rotterdam.