Organon en Philips gaan samen onderzoek doen naar de ........

23.05.2007 / 14:14 / Rubriek: Informatief / Organisatie: N.v. organon

N.v. organon

Organon en Philips gaan samen onderzoek doen naar de effecten van geneesmiddelen op moleculair niveau

OSS and EINDHOVEN, Nederland, May 23 /PRNewswire/ --
N.V. Organon, de biofarmaceutische business unit van Akzo Nobel, en Koninklijke Philips Electronics hebben vandaag aangekondigd te gaan samenwerken op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen voor psychiatrische aandoeningen en kanker. Met behulp van biomarkers (specifieke moleculen of cellen die als indicator kunnen dienen voor biologische functie) en de geavanceerde niet-invasieve medische beeldvormingstechnologie van Philips, is het bijvoorbeeld mogelijk om de effecten van psychiatrische kandidaat-geneesmiddelen van Organon in de hersenen op moleculair niveau te onderzoeken.

Met behulp van moleculaire beeldvormingstechnieken worden de effecten van medicijnen op moleculair niveau gemeten. Verwacht wordt dat deze technieken de ontwikkeling en goedkeuring van nieuwe medicijnen en behandelingen zullen versnellen. Daarnaast kunnen deze technieken worden gebruikt om het effect van de behandeling te controleren en het behandelprogramma waar nodig aan de hand van de gegevens aan te passen. Dergelijke op maat gemaakte behandelprogramma's zouden zowel effectiever als comfortabeler kunnen zijn en uiteindelijk het herstel van patiënten kunnen versnellen en verbeteren.

'Organon heeft veel geïnvesteerd in het optimaliseren van de inspanningen op R&D gebied', aldus David Nicholson, executive vice president Research and Development van Organon. 'We zijn ervan overtuigd dat onderzoek naar biomarkers het R&D proces zal versnellen en het succesgehalte van de ontwikkeling van nieuwe moleculaire en biologische behandelingen zal verbeteren. We verwachten dat vooral onze programma's voor de ontwikkeling van medicijnen voor de behandeling van psychiatrische en immunologische aandoeningen voordeel zullen hebben van dit gezamenlijk met Philips uitgevoerde onderzoek naar biomarkers.'

'Onze medische beeldvormingtechnologie verbetert snel en heeft zich ontwikkeld tot een uitermate geschikt middel voor het in beeld brengen van de functie en het gedrag van een anatomisch element, en niet alleen de vorm ervan', aldus Rick Harwig, CTO van Philips. 'De combinatie van de technologische expertise van Philips en de kennis van life sciences van Organon zal de ontwikkeling van onze beeldvormingtechnologie als middel voor het in beeld brengen van het lichaam op moleculair niveau zeker versnellen. Bovendien ontstaan hierdoor nieuwe mogelijkheden in de moleculaire diagnostiek.'

In het kader van de overeenkomst zullen wetenschappers van Organon zich in de laboratoria van de Life Sciences Facilities van Philips bezighouden met het identificeren, valideren en met name benutten van nieuwe biomarkers. De Life Sciences Facilities, die gevestigd zijn op de High Tech Campus in Eindhoven, zijn onderdeel van een multidisciplinaire onderzoeksorganisatie die de noodzakelijke biologische, chemische en technische infrastructuur en expertise voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van translational biomarkers en moleculaire geneeskunde levert.

Over Organon

Organon ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve receptplichtige geneesmiddelen die de gezondheid en de kwaliteit van het leven verbeteren. Door de combinatie van innovatie en samenwerkingsverbanden wil Organon haar positie als toonaangevend farmaceutisch bedrijf verstevigen voor elk van de therapeutische aandachtsgebieden: vruchtbaarheid, gynaecologie en bepaalde gebieden binnen de anesthesie. Het bedrijf beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van neurowetenschappen en een uitvoerig en gespecialiseerd R&D-programma. Andere onderzoeksgebieden zijn immunologie en specifieke gebieden van oncologie. Geneesmiddelen van Organon worden in ruim honderd landen verkocht vanuit meer dan vijftig lokale vestigingen. Organon is de farmaceutische business unit van Akzo Nobel, gericht op de humane gezondheidszorg.

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) is toonaangevend op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en technologie, en levert producten, diensten en systemen die geënt zijn op de merkbelofte 'sense and simplicity'. Philips heeft verspreid over meer dan 60 landen circa 121.700 werknemers in dienst, en heeft zijn hoofdkantoor in Nederland. Met een omzet van EUR 27 miljard in 2006 is de onderneming marktleider op het gebied van systemen voor medisch-diagnostische beeldvorming en patiëntenbewaking, energiezuinige verlichtingsoplossingen, producten voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke apparaten, alsmede consumentenelektronica. Nieuws over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.

www.organon.com

Voorbehoud Organon(x)

Dit persbericht kan informatie bevatten met betrekking tot belangrijke onderwerpen zoals de groeistrategie, toekomstige financiële resultaten, marktposities, productontwikkeling, farmaceutische producten in de pijplijn en productgoedkeuringen van Organon. Dergelijke informatie dient met het nodige voorbehoud te worden beschouwd, waarbij men zich moet realiseren dat vele factoren de geprojecteerde en werkelijke resultaten kunnen doen afwijken. Zulke factoren zijn onder meer prijsfluctuaties, valutakoersschommelingen, voortgang bij de ontwikkeling van medicijnen, klinische tests en goedkeuring door de autoriteiten, ontwikkelingen in grondstofprijzen en personeelskosten, pensioenen, fysieke en milieurisico's, juridische aangelegenheden en wettelijke, fiscale en andere overheidsmaatregelen. Vermelde marktposities zijn gebaseerd op schattingen van het management en informatie afkomstig van externe specialisten. Voor een meer uitgebreide toelichting van de risicofactoren met betrekking tot onze activiteiten zie ons 'Annual Report on Form 20-F', dat is gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission in de VS. Dit rapport kunt u bekijken via de website www.akzonobel.com. Het 'Annual Report on Form 20-F' over 2006 verschijnt in het tweede kwartaal van 2007.

(x) Conform de U.S. Private Securities Litigation Reform Act 1995.

Contact: