Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Laatste kaarten Festival Classique in de losse verkoop

Diemen-Zuid, 23 mei 2007 - Met nog drie weken te gaan tot de opening van Festival Classique start donderdag 24 mei de verkoop van losse concertkaarten. Dit geeft muziekliefhebbers de gelegenheid om in plaats van drie ook één concert in de Hofstad te bezoeken tijdens Festival Classique.

De prijzen van de losse kaarten worden onderverdeeld in drie categorieën: World Classics (¤ 35,-),, Dutch Finest (¤ 25,-) en The Hague Treasures (¤ 15,15,-). In de reeks World Classics zijn grote namen en orkesten van internationale allure ondergebracht als het Brodsky Quartet en Maxim Vengerov. Wie graag beluistert wat Nederlands talent als de New Dutch Academy, het Cello Octet Conjunto Ibérico of Pieter Wispelwey te bieden heeft, kan een concertkaart voor Dutch Finest kopen. En dan zijn er nog de lokale specialiteiten als Slagwerkgroep Den Haag of Duo Vertigo, dat percussie maakt met kartonnen dozen, bloempotten en kinderspeelgoed.

Uiteraard blijft het bestellen van een dagkaart ook mogelijk. Een dagkaart (¤¬ 69,-) biedt toegang aan drie vooraf geselecteerde concerten op een van de twintig podia op vrijdag, zaterdag of zondag. Naast dit gevarieerde festivalaanbod zijn er buitenpodia waar het publiek gratis naar concerten kan luisteren en kan genieten van culinaire en muzikale proeverijen.

Festival Classique
Tijdens Festival Classique, dat van 15 tot en met 17 juni 2007 plaatsvindt in de binnenstad van Den Haag, staat genieten van klassieke muziek centraal. Op twintig podia brengen 650 musici ruim 150 concerten ten gehore. Een greep uit het aanbod van Festival Classique is, naast het slotconcert van Jessye Norman op zondagavond, de Sixteen, Camerata Trajectina, Piotr Anderszewski, Charlotte Margiono, Freiburger Barockorchester, Ronald Brautigam, King's Singers, Pieter Wispelwey en het Residentie Orkest onder leiding van Neeme Järvi. Ook wordt een speciaal concert gegeven met muziek uit de archieven van het Koninklijk Huis. Dagkaarten voor het festival, die recht geven op het bezoeken van drie besloten concerten, zijn te verkrijgen via www.festivalclassique.nl of via het Haags Uitburo, tel: 0900-8282 000 (40 cpm).

Festival Classique is een initiatief van IdtV en de AVRO en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Alex Beleggersbank.

Noot voor de redactie/