Gemeente Maasgouw


Reconstructiewerkzaamheden Molenweg

Momenteel zijn de werkzaamheden aan de Molenweg in Maasbracht in volle gang. Naast de werkzaamheden van de gemeente aan de rijweg, groenvoorzieningen en riolering, voeren ook de nutsbedrijven op dit moment werkzaamheden uit aan bestaande kabels en/of leidingen. Ook de openbare verlichting wordt vernieuwd. De werkzaamheden van de nutsbedrijven zijn nagenoeg afgerond, de nog resterende werkzaamheden zullen in combinatie met de civiele werkzaamheden worden uitgevoerd. De gemeente is zich er van bewust dat de werkzaamheden overlast met zich meebrengen en tracht deze tot een minimum te beperken. Binnenkort zijn de werkzaamheden van fase 1 gereed en wordt een start gemaakt met de werkzaamheden van fase 2.

Onderstaandeplanning is globaal en mede afhankelijk van de voortgang van het werk en de weersomstandigheden:

Fase 1: Tweede helft van mei: Molenweg, gedeelte tussen Wilhelminalaan en Parklaan, gereed.

Fase 2: Mei-juni-juli 2007: reconstructie Molenweg, gedeelte tussen Parklaan en Suikerdoossingel.
Vanaf juni wordt tevens de kruising
Suikerdoossingel-Zuidsingel-Molenweg afgesloten.

Fase 3: Augustus-september-oktober 2007: reconstructie Molenweg, gedeelte tussen Hoofdstraat en
Marktplein

Fase 4: Oktober-november-december 2007(na de kermis van Maasbracht ): reconstructie Molenweg,
gedeelte tussen Marktplein en Wilhelminalaan en het Marktplein.
Tijdens de werkzaamheden aan het Marktplein zal de weekmarkt tijdelijk worden verplaatst naar
naar het Europlein in Maasbracht.

Fase 5: Najaar 2007: groenaanplant

Tijdelijke verkeersmaatregelen

1. Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren zijn de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen vanaf week 21 noodzakelijk:

2. Vanaf maandag 21 mei zal het gedeelte Molenweg, gelegen tussen de Parklaan en de Suikerdoossingel worden afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers. Winkels en bedrijven in het afgesloten gedeelte blijven te allen tijden (te voet) bereikbaar.
3. Eind week 21 zal het gedeelte Molenweg, gelegen tussen de Wilhelminalaan en de Parklaan worden opengesteld voor alle verkeer. Tot die tijd blijft tankstation "Vos" bereikbaar via de Parklaan.

4. Vanaf week 22 is Tankstation "Vos" per voertuig bereikbaar via de Nieuwstraat en het al gereed gekomen gedeelte van de Molenweg, komende vanuit de rotonde Hoofdstraat-Molenweg.
5. De Parklaan en de Wilgenlaan zijn vanaf week 21 tijdelijk "doodlopend".
Het doorgaande verkeer Molenweg wordt door middel van tijdelijke verkeersborden/verwijzingsborden omgeleid via de route:
->
Industrieweg-Veerweg-Tipstraat-Havenstraat-Stevensweerterweg-Echte rstraat en omgekeerd.

-> Battenweg - Haverkamp en omgekeerd.
6. Begin juni zal de kruising Suikerdoossingel-Zuidsingel-Molenweg worden afgesloten voor alle verkeer.

7. Daar waar de doorstroming van het verkeer in het gedrang komt wordt een tijdelijk parkeerverbod
ingesteld.

8. Parkeren op het Marktplein blijft tijdens fase 2 mogelijk via de Molenweg, komende vanuit de rotonde Hoofdstraat-Molenweg. Tevens zal door middel van tijdelijke verkeersborden een verwijzing plaatsvinden naar de parkeerplaatsen in de directe omgeving van de Molenweg.

Nadere informatie

Bewoners en ondernemers in het afgesloten gebied worden door de nutsbedrijven en de aannemer nader geïnformeerd door middel van een bewonersbrief.
Het toezicht tijdens de werkzaamheden wordt in opdracht van de gemeente verzorgd door adviesbureau Grontmij uit Roermond. Contactpersoon tijdens de werkzaamheden is de heer J. van Herten, telefoonnummer 06 - 51 21 04 02.
Wanneer u nog vragen heeft of aanvullende informatie wenst over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer H. Meuwissen van de afdeling Ruimte en Beheer, telefoonnummer (0475) 85 25 00. Dit project komt mede tot stand dankzij een financiële bijdrage van de provincie Limburg.

* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00