Gemeente Dongen


Geen bezwaren ingediend tegen woningbouwlocatie Meester Janssenweg

Tegen het stedenbouwkundig ontwerp en de ruimtelijke onderbouwing van de woningbouwlocatie aan de Meester Janssenweg in Vaart zijn geen bezwaren ingediend. Dat betekent dat de gemeente een verklaring van geen bezwaar kan aanvragen bij de provincie.

De stukken voor de Meester Janssenweg lagen de afgelopen zes weken ter inzage. Op 23 maart jl. stemde de gemeenteraad in met de plannen. Daar gingen echter de nodige discussies aan vooraf, met name over de omvang van het plan. Dat het plan zonder bezwaren door de procedure heen is, staat in schril contrast met de besprekingen in de raad en de raadsbrede commissie, aldus wethouder Joop Velthoven. Het toont aan dat sprake is van een kwalitatief goed plan dat in een grote behoefte voorziet. De aanmeldingen bij de projectontwikkelaars en de makelaars zijn dan ook overweldigend.

De plannen voor de Meester Janssenweg zijn ontwikkeld door Bouwbedrijf Gebrs. Van Wanrooij B.V., Wildhage Advies B.V. en DWV Woningcorporatie en uitvoerig besproken met de ingestelde klankbordgroep. Het plan bestaat uit 54 koop- en huurwoningen, verdeeld in diverse woningtypen en in diverse prijsklassen. Naar verwachting kan de gemeente in augustus van dit jaar de eerste bouwvergunningen verlenen en worden de eerste woningen een jaar later opgeleverd.

Laatst gewijzigd: 23-5-2007