Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Wijkbus Feijenoord zoekt vrijwilligers en donateurs

Stichting Wijkbus Feijenoord verzorgt aanvullend vervoer voor bewoners van de deelgemeente Feijenoord die ouder dan 55 of minder valide zijn.

Van deur tot deur
Van maandag tot en met vrijdag brengt de wijkbus haar klanten van deur tot deur. Handig als je niet meer zo goed ter been bent en toch boodschappen wilt doen, of op bezoek wilt gaan bij familie, vrienden, de kapper, de dokter of de fysiotherapeut. Voor 5,- per jaar kan men lid worden. Een ritje kost dan maar 85 cent.

Eén grote familie
De wijkbus is een initiatief van onder andere Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam in 2004. Nico Kerkum zorgt voor de professionele ondersteuning van het project en er zijn zon 25 mannen en vrouwen vrijwillig werkzaam als chauffeur of kantoorkracht. Eén grote familie. De wijkbus verhuisde onlangs van de Persoonshaven naar de Sleephellingstraat 45, op het Noordereiland.

Geldzorgen
De financiën zijn altijd een grote zorg, zegt Nico Kerkum. We krijgen weliswaar subsidie van de deelgemeente en worden gesponsord door woningbouwvereniging De Nieuwe Unie en enkele bedrijven, maar zonder de belangenloze inzet van onze vrijwilligers zou de wijkbus zeker niet kunnen draaien.

Vrijwilligers nodig
We hebben nog steeds enthousiaste vrijwilligers nodig, vervolgt Nico Kerkum. Met de toenemende vergrijzing en het hoge percentage eenzame ouderen is er de komende jaren genoeg werk aan de winkel. Belangstellenden kunnen zich als vrijwilliger aanmelden bij de stichting wijkbus of bij de OK-bank Feijenoord.

Donateur
Wilt u donateur worden van de wijkbus? Zowel particulieren als bedrijven zijn welkom. Na overleg is een gesponsorde naam op de wijkbus mogelijk. Bel de wijkbus Feijenoord maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur, via telefoonnummer (010) 423 17 00.

Vacatures
Wilt u vrijwilliger worden bij de Stichting Wijkbus Feijenoord? Er zijn de volgende vacatures.

* Chauffeurs voor de wijkbus. Vereisten: rijbewijs B en affiniteit met de doelgroep.

* Bijrijders voor de wijkbus. Vereisten: goede sociale vaardigheden en affiniteit met de doelgroep.

* Kantoorpersoneel. Vereisten: organisatorisch vermogen en affiniteit met de doelgroep.

* Pr-deskundige. Vereisten: in staat communicatieplan te maken en website te maken en onderhouden.

Hoe aanmelden
Er zijn twee manieren om u aan te melden als vrijwilliger:
* rechtstreeks bij de Stichting Wijkbus Feijenoord, via telefoonnummer (010) 423 17 00;

* via de OK-bank Feijenoord, als u een uitkering heeft en een erkende vrijwilligersplek wilt met alle voordelen van dien (zie kader).

OK-bank
De OK-bank helpt mensen, met name werklozen, hun onbenutte kwaliteiten te ontdekken en zinvol te benutten. Een persoonlijke begeleider helpt bij het vinden van activiteiten, cursussen, vrijwilligerswerk. De OK-bank kan zorgen voor:

* (soms) vrijstelling van sollicitatieplicht;
* vergoeding van (een deel van) de cursuskosten;
* vrijwilligersvergoeding tot maximaal ruim 60,- per maand,

Bel met de OK-bank Feijenoord (wijkgebouw de Doorbraak, Oranjeboomstraat 209), via telefoonnummer (010) 290 99 44. Of kijk op de website www.ok-feijenoord.nl.

(foto: De wijkbus Feijenoord met enkele vrijwilligers.)