Rechtbank Alkmaar


Veroordelingen voor vrijheidsberoving en dodelijke mishandeling

De rechtbank Alkmaar heeft 15 mei de 40-jarige M.S. en de 59-jarige A.H. veroordeeld voor vrijheidsberoving en zware mishandeling de dood ten gevolge hebbend. De rechtbank spreekt van "schokkende en weerzinwekkende misdrijven".

M.S. is 3,5 jaar gevangenisstraf opgelegd. A.H. krijgt 4,5 jaar celstraf omdat hij tevens schuldig is aan invoer, transport en opslag in vereniging van enkele tonnen hasj. Van een derde verdachte, de 39-jarige K.E., acht de rechtbank uitsluitend bewezen dat hij grote hoeveelheden hasj en hennep aanwezig had. Hij krijgt twee maanden gevangenisstraf.

A.H. had samen met anderen een grote partij Marokkaanse hasjiesj ingevoerd en opgeslagen in een loods in Nibbixwoud. Nadat een deel van de partij was gestolen, viel de verdenking op het slachtoffer. Vanaf begin januari 2005 voerden M.S., A.H. en hun mededaders de druk op het slachtoffer op. Hij ontving dreigementen per sms en moest zich melden bij Angel Place in Amsterdam en bij De Witte Bergen in Eemnes. Het slachtoffer werd op 13 januari 2005 bij Rick's Brugrestaurant gedwongen in een auto te stappen. Hij is naar Roosendaal vervoerd en in een huis opgesloten. Volgens A.H. en M.S. was het niet de bedoeling hem om het leven te brengen. Het slachtoffer, een kerngezonde man, is echter wel dermate zwaar mishandeld en gemarteld dat op enig moment de dood is ingetreden. Zijn lichaam is ingepakt in plastic en voor oud vuil achtergelaten op een bouwterrein.

In geval van K.E. is het volgens de rechtbank niet wettig en overtuigend bewezen dat hij medepleger was van de vrijheidsberoving en de mishandeling. K.E. heeft hierover aanvankelijk een verklaring afgelegd, maar deze later ingetrokken. Behalve zijn oorspronkelijke verklaring zijn er geen bewijzen voor zijn betrokkenheid.

LJ Nummers

BA5188
BA5190
BA5441

Bron: Rechtbank Alkmaar
Datum actualiteit: 22 mei 2007 Naar boven