Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 23 mei 2007

* FIETSENDIEF VIA INTERNET AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft via internet een fietsendief aangehouden. Vrijdagavond rond half zes heeft een man een fiets gestolen op de Coolsingel. De 29-jarige eigenaresse had daarvan aangifte gedaan bij de politie. Tot haar verbazing zag zij enkele dagen later dat haar eigen fiets via internet te koop werd aangeboden. Ze maakte daarop een afspraak met de 'verkoper' in een woning aan de Adriaen vd Doeslaan. Daar herkende ze dinsdagavond inderdaad haar fiets. Tegen de man zei ze dat ze nog terug zou komen en ging daarop direct naar de politie. Agenten gingen daarop rond half elf naar de woning van de verdachte en arresteerden de verbouwereerde man. De 38-jarige Rotterdamse bewoner bleek ook nog diverse andere fietsen in zijn bezit te hebben die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Hij is overgebracht naar een politiebureau en is ingesloten voor nader onderzoek. De vrouw kreeg haar fiets terug.

Uitgave dinsdag 22 mei 2007

* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING DOCHTER

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster arresteerde maandagmiddag een 41-jarige man uit Rotterdam voor huiselijk geweld. In hun woning aan de Goldonistraat sloeg de man zijn 16-jarige dochter meerdere malen met een riem op haar schouders en rug. De verdachte werd in de woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.


* AUTOMOBILIST ONDER INVLOED AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OUDE WESTEN- Politiemensen hielden maandagavond op de Adrianastraat een automobilist aan voor rijden onder invloed. Zij zagen rond negen uur de 27-jarige Rotterdamse bestuurder achter het stuur slokken nemen uit een fles met sterke drank en zetten de auto langs de kant van de weg. Het bleek dat de man even daarvoor op de Gouvernestraat tegen een auto aan was gereden maar was zonder zich bekend te maken verder gereden. Aan het bureau bleek de man een alcoholpromillage van 2,0 te hebben. Hij is ingesloten.

Uitgave maandag 21 mei 2007

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA SCHIETPARTIJ
KATENDRECHT - De politie heeft vier verdachten aangehouden naar aanleiding van een schietpartij op de kruising Brede Hilleweg en de Sumatraweg.
Zondagavond rond kwart voor negen liepen twee Rotterdammers van 31 en 33 jaar oud op de kruising van de Brede Hilleweg en de Sumatraweg toen plotseling een man met een vuurwapen in hun richting schoot, vermoedelijk naar aanleiding van een onderlinge ruzie. De Rotterdammers werden daarbij geraakt en met ambulances naar het Erasmus MC gebracht. De politie is direct een onderzoek gestart en in de loop van dinsdagochtend arresteerden politiemensen vier verdachten. Ze zaten in een auto die in de Beverwaard reed en werden door een arrestatieteam aangehouden. Het gaat om een 20-jarige Rotterdamse man die wordt verdacht van de schietpartij. Daarnaast zijn er nog drie vrouwen gearresteerd in de leeftijd van 14, 25 en 31 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De recherche stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de schietpartij.


*


*