Antillenhuis


Veel aandacht voor Koninkrijksspelen tijdens expositie De Nederlandse Antillen en Aruba verbeeld

Mw. Maureen Hermelijn, echtgenote van wijlen schilder Theo Hermelijn, toont een van diens schilderijen die ook deel vormt van de expositie (Foto: Antillenhuis/Pevry Press)

Dinsdag 22 mei is in Nieuwspoort in Den Haag een expositie van Antilliaanse en Arubaanse kunstenaars van start gegaan getiteld "De Nederlandse Antillen en Aruba verbeeld". Dit als voorproef op de Koninkrijksspelen.

De expositie behelst schilderijen uit de collectie van de Stichting Culturele Samenwerking StiCuSa) en uit de collectie van het Arubahuis en Antillenhuis. Bezoekers aan Nieuwspoort kunnen schilderijen zien van gerenommeerde artiesten zoals Jean Girigori, Yubi Kirindongo, Sam Parabirsingh, Roald Schotborgh, Johannes Anemaet, Suzanne Perlman, Andi Koari Pandellis, C.Quandt, Andre Kock en E.Ligtelijn.

De expositie is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van de Kunstcommissie van Nieuwspoort, het Arubahuis, Antillenhuis en studenten van de Haagse Hogeschool. Met de expositie wordt aandacht geschonken aan de Koninkrijksspelen die op 21 juli in Den Haag van start gaat. Dat is vandaag exact over 59 dagen !

De expositie werd officieel geopend na de welkomstwoorden door de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia en mw. Doris Canwood, als vertegenwoordiger van het Arubahuis. De Gevolmachtigde Minister van Aruba was afwezig in verband met een werkbezoek aan Aruba. Na het officiële gedeelte was er tijd om de schilderijen te bezichtigen en te genieten van Antilliaanse en Arubaanse hapjes en lekkernijen.

De expositie in Nieuwspoort is tot 1 juni 2007 te bezichtigen. Meer informatie: www.koninkrijksspelen2007.nl