Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Wethouder Van Rijswijk prijst hiphoppers

Sittard-Geleen, 23 mei 2007 - Op vrijdag 25 mei ontvangt wethouder Berry van Rijswijk twee dansgroepen die een geweldige prestatie hebben geleverd. Hij ontvangt hen om 15.30 uur in de glazen zaal van het bestuurscentrum (Hub Dassenplein 3 te Sittard) en spreekt zijn waardering uit voor hun prestatie. De meiden ontvangen een leuke attentie van de gemeente. "De gemeente Sittard-Geleen vindt het erg belangrijk dat jongeren actief bezig zijn met de ontwikkeling van hun talent. Ik ben er erg trots op dat wij in onze stad deze jonge Nederlands kampioenen hebben", aldus wethouder Van Rijswijk.

Streetvision

Het Geleense dansteam "Streetvision" is in Moergestel Nederlands kampioen Hip Hop bij de junioren geworden. Het team bestaat uit acht meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Deze meisjes zijn ongeveer twee jaar bezig met dansen en trainen normaal twee keer per week. In de aanloop naar grote evenementen loopt dat op tot 5 keer per week.

Boombastic

Het Geleense team "Boombastic", bestaand uit zeven meiden van 16 tot 18 jaar, deed mee aan de categorie Youth Professionals en behaalde de eerste plaats. Eerder dit seizoen wonnen zij ook de Open Nederlandse Kampioenschappen, waaraan ook teams uit heel Europa deelnamen.

Dit team behoort al diverse jaren tot de Nederlandse top en heeft diverse landelijke en andere prijzen behaald. Ook zij trainen normaal 2 keer per week. In de aanloop naar grote evenementen loopt dat op tot 5 keer per week. Verder zijn deze meisjes al diverse jaren actief bezig bij Jola Willems.


---




Gemeente Sittard-Geleen