PvdA Rotterdam


Vragenhalfuurtje 10 mei

Do 10 Mei 2007
Vragenhalfuurtje 10 mei

Tijdens de Raadsvergadering van 10 mei 2007 zijn de volgende vragen gestelt door deelraadsleden van de PvdAfractie;

Ina Chabot (PvdA) wilde weten hoe het staat met de Vogelaargelden. Harlow Brammerloo (voorzitter) gaf aan dat het bestuur vóór 1 juni plannen op de Coolsingel moet hebben liggen en nodigde de deelraad uit daar in mee te denken. Hij zegde toe om de conceptplannen naar de deelraad toe te sturen. Ten aanzien van de veiligheidsindex wilde Ina Chabot meer weten over de daling van de cijfers in het Oude Noorden. Harlow Brammerloo gaf aan dat de cijfers nu worden geanalyseerd en deze worden in een extra commissievergadering Algemene Zaken op 7 juni besproken.

Kees van Dongen (PvdA) stelde vragen over de vertraging in het Convenant CS en wilde weten waarom de wethouder het gebied ten noorden van CS ook niet tot milieuzoneringsgebied verklaart. Ahmed Harika had de motivatie van de wethouder ook niet achterhaald.

Otto Wursten (PvdA) had een vraag aan portefeuillehouder Richard Scalzo inzake de voortgang van het CtC-programma, aangezien hij uit het veld hoorde dat de deelgemeente de regierol had laten liggen. Scalzo gaf aan dat dat vanwege ambtelijke capaciteitsproblemen was ontstaan, maar dat het partijen niet in de weg stond zelf ook contact met elkaar te zoeken.