Martin van Bentum speelt hoofdrol in Dirty Dancing

23.05.2007 / 15:23 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Martin van Bentum gaat de hoofdrol van Johnny Castle spelen in de Nederlandse theaterversie van Dirty Dancing. Hij speelt deze rol nu nog in Hamburg, waar de productie al sinds maart 2006 een groot succes is. Dirty Dancing, de bioscoophit uit de jaren '80, deed destijds miljoenen vrouwen zwijmelen en de dansscholen vollopen. De film van toen is nu een internationale theaterhit. Joop van den Ende Theaterproducties brengt Dirty Dancing in het voorjaar van 2008 naar Nederland als nieuwe open einde productie in het Beatrix Theater in Utrecht.

Martin van Bentum speelt sinds 26 maart 2006 de rol van Johnny Castle in de Duitse versie van Dirty Dancing. Daarvoor was Martin onder andere te zien in de musicals Saturday Night Fever in Nederland en Duitsland en CopaCabana. Als professioneel danser deed hij mee aan verschillende kampioenschappen over de hele wereld en bereikte in 2001 een tweede plaats bij de Nederlandse Kampioenschappen Latin American Show Dance voor professionals. Afgelopen maandag verzorgde Martin een spetterend optreden van Dirty Dancing tijdens het Musical Award Gala.

Dirty Dancing, geschreven door Eleanor Bergstein, is een vorm van muziektheater die het Nederlandse publiek nog niet eerder heeft gezien. De productie is gebaseerd op de bioscoophit uit de jaren '80 die destijds miljoenen vrouwen deed zwijmelen en de dansscholen vollopen. De film van toen is nu een grote theaterhit in onder meer Sydney, Hamburg en Londen. Met ruim vijftig hits uit de jaren '60 en '80 plus een hele reeks opwindende dansscènes is dit veel meer een muziek- en dansshow, waarbij de toeschouwer zich een gast waant in Kellerman's Vakantieclub. De theateruitvoering van Dirty Dancing blijft daarbij trouw aan het verhaal van de gelijknamige film, waarin de hoofdrollen werden vertolkt door Jennifer Grey en Patrick Swayze.

Dirty Dancing vertelt het verhaal over Francis 'Baby' Houseman die valt voor de sensuele Latijns-Amerikaanse dansen en nog veel meer voor haar dansleraar Johnny Castle, die haar de grondbeginselen van de mambo bijbrengt. Haar upper-class vader Houseman is absoluut niet gecharmeerd van de broeierige liefdesperikelen tussen dochterlief en de volkse Johnny. Ruim 50 bekende hits en spectaculaire dansscènes brengen de zomer van '63 weer tot leven. Het album van de film Dirty Dancing, inclusief de Oscar winnende titelsong 'I've had The Time of My Life', behoort met 41 miljoen verkochte exemplaren nog steeds tot de best verkochte soundtracks aller tijden.


Noot voor de redactie/