Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 23-05-07

TILBURG, 23 mei 2007

Politie Team Leijdal kleurt Hilvarenbeek blauw

HILVARENBEEK: Gistermiddag- en avond heeft de politie van het team Leijdal, Hilvarenbeek met 20 agenten blauw gekleurd. Bij verkeerscontroles werden 79 bekeuringen uitgeschreven. Ook speurden jachtopzichters in het buitengebied naar overtredingen op het gebied van de Flora en Faunawetgeving. Tevens namen medewerkers van de brandweer en het team Handhaving van de gemeente deel aan deze actie. Burgemeester Huisman van Hilvarenbeek gaf in de brandweerkazerne het startsein voor deze dag.

Het team Leijdal-Hilvarenbeek organiseert regelmatig acties onder de naam Goirle, Tilburg of Hilvarenbeek Blauw. De doelstelling van deze acties is enerzijds repressief op te treden tegen
verkeersovertredingen om daarbij de veiligheid te vergroten en anderzijds om zichtbaar aanwezig te zijn en daarmee Smoel te maken. Verder wil de politie een signaal aan de burgers afgeven waardoor meer bewustwording van het eigen gedrag wordt bereikt en het veiligheidsgevoel wordt vergroot.

In beide kernen werd diverse verkeerscontroles gehouden. Er werd onder meer bekeurd voor het overtreden van de max. snelheid (29 x), het niet dragen van de autogordels (20 x), het niet tonen van papieren zoals rijbewijs, kenteken en of ID-kaart (7 x), parkeren (8x) en andere gedragingen (15 x).

De jachtopzichters (BOAs) controleerden in het buitengebied op de naleving van de Flora en Faunawetgeving. Dit heeft geleid tot een proces-verbaal voor het dumpen van afval in het bosgebied. Verder is er een persoon bekeurd voor het bezit van circa 15 wietstekken. De man was voornemens om deze in het buitengebied in een maïsveld te planten. De stekken zijn in beslag genomen. Ook medewerkers van de brandweer en het team handhaving van de gemeente Hilvarenbeek namen deel aan de actie. De controles richtten zich op brandveiligheid in pensions, strijd met het bestemmingsplan en milieuwetgeving. Er zijn enkele illegale bedrijven geconstateerd en een geval van illegale bewoning."

De actie werd om 20.15 uur vervroegd afgesloten omdat de dienstdoende agenten nodig waren voor de rellenbestrijding rond de wedstrijd van Jong Oranje-Jong Marokko in het Willem II stadion in Tilburg.

Vechtersbazen aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gistermiddag in de wijk Broekhoven omstreeks 15.00 uur twee mannen, Tilburgers van beiden 20 jaar aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van 34-jarige huisgenoot van één van de Tilburgers.

Het slachtoffer verklaart dat er gistermiddag een vriend van een huisgenoot aanbelde. Hij vertelde die persoon dat diens vriend niet thuis was en deed daarna de deur dicht. Even later werd er hard op zijn kamerdeur gebonkt. Hij deed de deur open en zag daar zijn huisgenoot en de man staan die eerder had aangebeld. Het duo was kennelijk kwaad over de manier waarop hij de vriend te woord had gestaan. Hij werd door beide personen aangevallen. Hij werd met kracht en met gebalde vuisten tegen zijn lichaam geslagen. Ook nam een van de mannen een mes in zijn handen en maakte enkele stekende bewegingen. Het slachtoffer liep daarbij enkele snijwonden aan zijn hand, nek en gezicht op. De politie heeft de twee verdachten gearresteerd. Ze zijn in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling en diefstal met geweld

TILBURG: De politie heeft gistermiddag in de tuin van zijn woning in de wijk Korvel onder verzet een 44-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 21-jarige Tilburger en het stelen van een hond van een 57-jarige Tilburgse. De verdachte is in verzekering gesteld.

De 44-jarige Tilburger verklaart dat hij gistermiddag in een woning van vrienden aan de Joost van de Mortelstraat verbleef. Omstreeks 12.15 uur hoorde hij dat er een man aan de voordeur stond. Die persoon riep iets over een hond en schopte tegen de voordeur. De aangever opende de voordeur. De verdachte stormde daarop naar binnen waarbij hij het slachtoffer met gebalde vuist een klap in het gezicht gaf. In de woonkamer pakte de naar later bleek 21-jarige Tilburger een hond in zijn nekvel. Hij tilde het beest op en liep vervolgens daarmee vloekend en tierend naar buiten. Aan de hand van de gegevens die het slachtoffer van de dader wist is de politie op onderzoek uitgegaan. Zij troffen de verdachte aan in de tuin van zijn woning. Hij werd, terwijl hij hevig verzet bood, aangehouden. Hij ontkende de man te hebben mishandeld. Volgens hem was de hond die toebehoort aan een vrouw die met haar man bij hem in huis woont gewoon met hem meegelopen. De politie stelt een nader onderzoek in. Mogelijk speelt een huurschuld die de eigenaresse van de hond zou hebben een rol in deze zaak.

Jonge winkeldieven aangehouden in winkels

TILBURG: Gisteravond is in een winkel op de Heyhoef een 15-jarige Tilburgse jongen betrapt op winkeldiefstal. De knaap had in een supermarkt verschillende levensmiddelen waaronder Redbull en enkele salades in zijn jas gestopt, daarna liep hij zonder te betalen uit de winkel. Nadat hij de kassas was gepasseerd, werd hij door een medewerker tegengehouden. Hij probeerde nog te vluchten, maar viel daarbij op de grond. De politie maakt proces-verbaal op.

Vanmorgen werd in een supermarkt aan het Bart van Peltplein betrapt op winkeldiefstal. Hij had onder meer Cruesli onder zijn kleding gestopt en passeerde de kassas zonder de goederen af te rekenen.

Man moet nog twee dagen gevangenisstraf uitzitten

TILBURG: De politie heeft gistermiddag in de schuur van een woning in de wijk Goirke een 55-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De man moet nog een gevangenisstraf van twee dagen uitzitten. De politie reageerde op een melding dat de Tilburger bij zijn ex- vrouw in de schuur zou verblijven. Dat bleek ook zo te zijn. Hij is ingesloten in het cellencomplex.

Auto gestolen bij woninginbraak

BERKEL-ENSCHOT: Vannacht is omstreeks 05.00 uur na een inbraak in een woning aan de Hazelaarlaan een grijze Jaguar X type voorzien van het kenteken 23-PD-ZJ gestolen. De bewoners werden wakker van een harde knal. Zij liepen naar beneden en zag dat het grote raam van de van de woonkamer was ingeslagen. De autosleutels die op een kastje lagen, waren weggenomen. De bewoners zagen nog juist dat hun auto die op straat voor de woning had gestaan, achteruit wegreed.

Twee aanhoudingen na belediging

TILBURG: Agenten van het team Tilburg Binnenstad hebben gisterenmiddag op de Heuvel een 19-jarige Tilburger en zijn 20-jarige vriendin aangehouden. Tijdens voetsurveillance zagen agenten een jongeman zonder helm rijden over de Heuvelring. De knul stopte voor een uitzendbureau. De agenten besloten hem te controleren. De bestuurder nam direct een agressieve houding aan en probeerde weg te lopen. Daarbij riep hij onder meer Kankermongolen in de richting van de dienders. Hij werd daarop aangehouden, waarbij hij zich flink verzette. Ook zijn vriendin deed een duit in het zakje door de valhelm in de richting van een van de agenten te gooien. Ook zij werd gearresteerd. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: Gisterenmiddag is een 72-jarige bewoonster van een pand aan de Troelstrastraat van haar tas beroofd. Het incident gebeurde toen de vrouw samen met haar man uit de auto was gestapt en naar de voordeur liep. Haar man opende de deur en ging de woning binnen. Op dat moment trok een nog onbekende dader van achteren aan haar tas die zij in haar handen hield. Ze kreeg daarop van de rover een duw en een trap waardoor ze op de grond viel. Hierop slaagde de dief de tas los te trekken en mee te nemen. Het zou gaan om een man met een Noord Afrikaans uiterlijk van ongeveer 20 jaar oud. Hij was circa 1.60 a
1.65 meter lang. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Aanhouding Tilburgse vanwege winkelverbod

TILBURG: De politie heeft vanmorgen in een parfumerie op de Heuvel een 42-jarige Tilburgse aangehouden omdat zij in strijd met een winkelverbod de zaak had betreden. Ze werd herkend door een beveiligingsbeambte. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk