|Amsterdam . 23 mei 2007                                                |
Concept

Ondernemers zien prestaties verbeteren door ING Running Business

Running Business®, het zakelijke hardloopprogramma van de ING Bank, is ontwikkeld om ondernemers en hun adviseurs in een prettige sfeer aan hun gezondheid en hun zakelijke netwerk te laten werken. 1 jaar na het begin telt Running Business een kleine 2000 deelnemers. In 2006 werd nog begonnen met 300 lopers. Onderzoek wijst uit dat de helft van de deelnemers vindt dat hun dagelijkse prestaties met behulp van Running Business zijn verbeterd. Daarnaast is ruim een derde tevreden tot zeer tevreden over het zakelijke netwerken. Verreweg het merendeel geeft Running Business een rapportcijfer 8 of hoger. Bijna alle deelnemers willen ook volgend jaar profiteren van Running Business. Door Running Business nemen ook de sportieve prestaties toe. Zo blijkt dat driekwart van de deelnemers zich dit jaar via Running Business voorbereidt op de ING Amsterdam Marathon in oktober 2007. Dat is opvallend omdat driekwart van de huidige deelnemers aan Running Business nooit eerder heeft hardgelopen. Eenderde richt zich op de halve marathon van 21 kilometer.

Nick Jue, voorzitter ING Bank Nederland, nodigt ondernemers uit om Running Business te ontdekken: "ING heeft Running Business ontwikkeld om ondernemers op een alternatieve manier te ondersteunen. Nu blijkt dat veel deelnemers hun dagelijkse én hun sportieve prestaties zien verbeteren, ben ik zeer tevreden. En trots op dat rapportcijfer natuurlijk!"

Running Business telt landelijk ongeveer 2000 deelnemers, waarvan 1500 mannen en 500 vrouwen. Wekelijks wordt op meer dan 30 professionele atletieklocaties getraind, waaronder in de 19 grootste steden van Nederland. Voor de professionele begeleiding zijn meer dan 100 coaches actief onder de verantwoordelijkheid van de Atletiekunie. Deelnemers krijgen individuele begeleiding en individuele trainingschema's aangeboden. Een gepersonaliseerde webportal met trainings- en blessurepreventietips zorgt voor de verdere ondersteuning van de hardlopers.

Tijdens Running Business kunnen de deelnemers trainen voor loopevenementen. De ING Bank sponsort onder meer de ING Amsterdam Marathon, de Dam tot Dam Loop en de ING Bank Enschede Marathon.

De onderzoeksresultaten in 't kort:
48% van de deelnemers presteert dagelijks beter door Running Business. 41% is tevreden/zeer tevreden over het zakelijke netwerken rond Running Business. 80% geeft het hardloop/netwerkprogramma een rapportcijfer 8 of hoger 68% traint wekelijks
76% van de deelnemers heeft vóór Running Business nooit eerder hardgelopen 73% traint voor een van de loopafstanden van de ING Amsterdam Marathon 35% traint voor de halve marathon, 10% voor de hele marathon 95% wil blijven meedoen met Running Business

|Persinformatie:                                                        |
|ING Bank Nederland: Harald Wouters, tel.: (020) 65 22486,              |
|harald.wouters@mail.ing.nl                                             |
De ING Bank biedt zowel particuliere als zakelijke klanten een breed pakket aan financiële diensten. Met circa 10.000 werknemers en 250 kantoren in Nederland is de ING Bank een aanbieder van financiële producten die met haar klanten meedenkt over geldzaken. De ING Bank is een Nederlands onderdeel van de ING Groep, een wereldwijd opererende financiële dienstverlener op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING Bank N.V., is statutair gevestigd te Amsterdam, Handelsregister nr. 33031431 Amsterdam.


---- --