Gemeente Delft

Subsidie Schieoevers van ¤1,3 miljoen

De subsidieaanvraag van ¤1,3 miljoen voor de herinrichting van de openbare ruimte in Schieoevers is gehonoreerd door provincie Zuid-Holland. De gemeente Delft is blij verrast met deze subsidie omdat het gehele bedrag waarvoor is ingediend toegewezen is.

De subsidieaanvraag is bedoeld voor de verbetering van de bereikbaarheid en de inrichting van de openbare ruimte van het Schieoevers gebied. Onder andere om een eerste aanzet te geven voor Stedenbaan. Dit is een initiatief om een openbaar vervoer systeem te realiseren in combinatie met stedelijke ontwikkeling rond de halteplaatsen van infrastructuur.

Het aankomende anderhalf jaar wil de gemeente plannen maken om het rommelige karakter van Schieoevers tegen te gaan en de bereikbaarheid te vergroten. Onder andere door een business case op te stellen voor de revitaliseringen van het gebied. Dit is vooral een klus die geklaard moet worden door de ondernemers in samenwerking met de gemeente.

De ¤1,3 miljoen wordt met gemeentelijke cofinanciering aangevuld tot een bedrag van ¤3,2 miljoen voor de komende paar jaar om het project Schieoevers uit te voeren.

Noot voor de redactie (