Gemeente Zandvoort


Sleuteloverdracht nieuwbouw activiteitencentrum en appartementen Flemingstraat

(23 mei 2007)

Mevrouw Sienke Wolters, manager Klant en markt van woningbouwvereniging EMM, geeft de sleutel aan één van de nieuwe huurders van het nieuwe gebouw aan de Flemingstraat: Peter Kühn van Nieuw Unicum. Nog heel even moet hij en de 17 mensen van Nieuw Unicum wachten voordat zij hun intrek kunnen nemen in de nieuwbouw. Net als de andere toekomstige bewoners. De sleutel kregen ze ieder geval al wel op 23 mei.

Centrale positie
De sleuteloverdracht markeert een belangrijke mijlpaal in het project Wonen Zorg Welzijn, waarin verschillende organisaties gericht samenwerken om de wijk te verbeteren. Een project dat al enkele jaren 'draait'. De nieuwbouw is een van de verbeteringstrajecten. EMM realiseerde dit gebouw in het kader van het Wonen, en Zorg Welzijn-project, waarin de gemeente Zandvoort, Pluspunt, Nieuw Unicum en Stichting Zorgcontact en natuurlijk EMM participeren. Tijdens de ontwikkeling is deze samenwerking uitgebreid met het Regionaal Instituut Begeleid Wonen.

Functies
Het gaat om een gebouw dat op vele manieren de wijk zal dienen. In de kelder en op de begane grond worden de ruimtes ingericht voor de verschillende activiteiten van Pluspunt zoals, kinderdisco, muziekschool, computerlokalen, naschoolse opvang, seniorengym, cursussen en ontmoetingsplekken voor bewoners van de wijk. Op de eerste t/m de vierde etage bevinden zich 18 appartementen voor bewoners van Nieuw Unicum en 11 wooneenheden voor bewoners van het Regionaal Instituut Begeleid Wonen.

Ingericht
De komende maanden zullen worden besteed aan de inrichting van de appartementen en het Pluspunt. Als de bewoners en gebruikers van het gebouw hun draai hebben gevonden zal het gebouw met gepaste feestelijkheden worden geopend.