Gemeente Annapaulowna


Gemeente neemt nieuwe website in gebruik

Op maandag 21 mei 2007 heeft de gemeente Anna Paulowna een nieuwe website in gebruik genomen. Met deze website investeert de gemeente in een betere dienstverlening aan haar inwoners.

Voorbereid op samenwerking

Met het in gebruik nemen van de nieuwe website vestigt de gemeente ook de aandacht op de ontwikkelingen in de samenwerking met de gemeenten Schagen en Zijpe in 'SETA-3' verband. Als u het vertrouwde adres www.annnapaulowna.nl intikt, komt u in een welkomstpagina waarop ook de SETA-3 partnergemeenten zich presenteren. De websites van de drie gemeenten zijn ingericht met hetzelfde contentmanagementsysteem. Zo zijn ook op gebied van digitale informatievoorziening en dienstverlening de SETA-3 partners voorbereid op samenwerking.

Digitale dienstverlening

Met de lancering van de nieuwe website heeft de gemeente Anna Paulowna de eerste stap gezet naar een verdere verbetering van de (digitale) dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Zo is het mogelijk zijn om bijvoorbeeld uittreksels uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA) digitaal aan te vragen. Verder is de indeling van de website op de schop genomen. Hierdoor is de website gebruiksvriendelijker geworden en informatie is gemakkelijker te vinden.

Portaal voor de overheid

Met de ingebruikname van de nieuwe website is een eerste stap gezet op weg naar een portaal'; een centrale ingang voor alle overheidsinformatie die relevant is voor inwoners van de gemeente Anna Paulowna. De Rijksoverheid legt de verantwoordelijkheid voor de informatievoorziening over overheidsdiensten bij de gemeenten neer. De gemeente staat het dichtst bij de burger en is daarom het meest toegankelijke contact met de overheid. De gemeente wordt in de toekomst het contactcentrum voor burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen met de overheid.

Anna Paulowna heeft bij het tot stand brengen van de nieuwe website rekening gehouden met deze nieuwe informatiefunctie. Zo heeft de Digitale gemeentebalie een Productencatalogus die informatie biedt over diensten en producten van niet alleen de gemeente, maar ook van andere overheden (rijk, provincie, waterschappen).

DigiD en online betalen

Op de nieuwe website kunt u direct zaken doen met de gemeente. In de meeste gevallen wordt u gevraagd zich te identificeren met uw DigiD. Zo weet de gemeente zeker dat ze niet te maken heeft met iemand die zich voor een ander uitgeeft.

Wanneer u iets bestelt waarvoor betaald moet worden, zoals voor een uittreksel uit het GBA, maakt u gebruik van iDeal, de digitale betaaldienst van de banken (o.a. Postbank, Rabo, ABN-Amro, ING, Fortis). Dat gaat heel eenvoudig. U wordt doorgeleid naar de website van uw eigen bank, u regelt daar de betaling en komt automatisch weer terug in de Webwinkel van de gemeente.

Wij bieden u de volgende digitale diensten aan:
* Aanvragen diverse uittreksels uit de gemeentelijke basisadministratie

* Aangifte en afmelden hondenbelasting

* het opvragen van een taxatieverslag van uw onroerend goed ('WOZ'-waarde).

* En op korte termijn ook het melden van een verhuizing

In de komende tijd worden nog meer gemeenteproducten aan de Webwinkel toegevoegd.

Formulieren

Verder biedt de website een verzameling formulieren die u kunt uitprinten en thuis invullen. Zo komt u goed voorbereid op het gemeentehuis.

De puntjes op de i

Er is hard gewerkt om de nieuwe website zo volledig mogelijk gebruiksklaar aan u aan te bieden. En in de komende tijd zal de website worden uitgebreid en nog verder verbeterd. Maar het kan zijn dat u nu al vindt dat u op de nieuwe website specifieke informatie mist. Of dat u een niet werkende koppeling aantreft, of een koppeling naar een verkeerde pagina of document. De gemeente vraagt u daarom nadrukkelijk om dat aan ons ons te laten weten. U kunt hiervoor een mail sturen aan info@annapaulowna.nl of gebruik maken van het contactformulier achter de knop 'email' in het snelmenu rechtsboven aan de pagina.

Informatie over online identificeren en betalen

Wilt u meer weten over DigiD en over betalen via iDeal, kijk dan op de websites www.digid.nl en www.ideal.nl.