Gemeente Zijpe


2007-05-22 De Milieudienst Kop van Noord-Holland zelfstandig verder

Dinsdag 8 mei is de Milieudienst Kop van Noord-Holland officieel als zelfstandige organisatie opgericht.

Deze dienst is korte tijd, 8 maanden, een onderdeel van het Gewest Kop van Noord-Holland geweest. De milieudienst is verzelfstandigd omdat het Gewest binnenkort wordt opgeheven.

Vanaf 1 mei heeft de milieudienst een eigen Algemeen Bestuur (AB) met een vertegenwoordiger uit alle vijf aangesloten gemeenten. Voorzitter is de heer B. Blonk, wethouder van Zijpe.

Niet alleen de milieudienst maakte deel uit van het Gewest Kop van Noord-Holland, maar ook de afvalinzameldienst (AID). De AID verzorgde het ophalen van huisvuil in de 5 gemeenten die deel uitmaken van de milieudienst en de gemeente Wieringen. Om de goede uitvoering van deze dienstverlening voort te zetten is deze taak door de 6 gemeenten overgedragen aan het bedrijf HollandCollect.

De nu zelfstandige milieudienst heeft er door de overname van de huisvuildienst een taak bij gekregen. De dienst ziet nu ook toe op de kwaliteit van de dienstverlening door de nieuwe afvalinzamelaar HollandCollect.

Omdat HollandCollect ook het huisvuil ophaalt voor de gemeente Wieringen, heeft ook deze gemeente een vertegenwoordiger in het Algemeen bestuur.