ABN AMRO

Amsterdam, 23 mei 2007

ABN AMRO en MKB-Nederland continueren samenwerking bij exportbevordering

MKB-Nederland en ABN AMRO hebben hun samenwerking op het gebied van exportbevordering nieuw leven ingeblazen. De komende drie jaar gaan de twee partijen zich gezamenlijk inzetten om meer kleine en middelgrote ondernemingen de grens over te krijgen. Er is nog altijd een grote groep mkb-bedrijven - circa 80.000 - die in potentie goede kansen heeft in het buitenland, maar daar in de praktijk niets mee doet. Ook willen de ondernemersorganisatie en de bank internationale starters helpen hun buitenlandse activiteiten naar een hoger plan te tillen.

MKB-Nederland en ABN AMRO trekken al zo'n tien jaar samen op om mkb-ondernemers bewust te maken van de grote markt die buiten de eigen landsgrenzen mogelijk op hen wacht. Loek Hermans en Noud van Rooij van MKB-Nederland en Wietze Reehoorn en Han de Ruiter van ABN AMRO hebben in Delft hun handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst die de samenwerking met drie jaar verlengt.

Concreet is afgesproken dat de partijen in die tijd elk jaar drie tot vijf handelsmissies voor het mkb gaan organiseren. Uit eerdere exportreizen - MKB-Nederland en ABN AMRO hebben al 34 van dit soort missies met succes tot stand gebracht - blijkt dit de meest effectieve manier om ondernemers te helpen bij hun eerste stappen over de grens. De organisaties gaan samen onderzoek doen naar de knelpunten die internationale starters ondervinden als zij hun buitenlandse activiteiten willen uitbreiden en er komt een stappenplan voor de beginnende exporteur. Ook zullen met enige regelmaat praktijkboekjes worden uitgebracht, waarin Nederlandse ondernemers vertellen over hun exportervaringen in een aantal specifieke landen. Er zijn tot dusver zeven van dit soort boekjes gemaakt. Nummer 8 verschijnt in juni en gaat over Turkije, volgens kenners 'het China van Europa'. Zie www.internationalehandel.mkb.nl

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Copyright © 1998-2006 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.