Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Annexum introduceert The Globe Den Haag C.V.

Unieke mogelijkheid om te beleggen in kantoren, winkels en leisure

Amsterdam, mei 2007 - Annexum heeft het karakteristieke gebouw The Globe in Den Haag verworven. GeĂŻnteresseerden kunnen vanaf heden beleggen in dit opvallende pand met een eigentijdse uitstraling. Het complex bevat naast kantoren en winkels onder meer Europa's grootste ijsklimmuur, een indoor-klimwand en een duikschool met duikbassin. Het gebouw is goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als de auto en is direct gelegen aan het NS-station Hollands Spoor. The Globe is uitstekend verhuurd aan een groot aantal huurders d.m.v. (middel)lange huurcontracten. De prognose van het enkelvoudige exploitatie rendement bedraagt gemiddeld 9,4% op jaarbasis. Het rendement wordt twee keer per jaar uitgekeerd.

The Globe is een nieuw en verrassend concept, waarin kantoorruimte, winkels en leisure worden gecombineerd. In het Outdoor- & Travel Center, met een totale oppervlakte van bijna 7.500m2, bevinden zich, naast de leisure activiteiten, diverse winkels die gespecialiseerd zijn in outdoor, natuur en reizen. Het kantorengedeelte van The Globe heeft een oppervlakte van 16.500m2. Het pand is verhuurd aan een twintigtal huurders waaronder ingenieursbureau DHV, EON/D-Gas, Carlson Wagonlit Travel, Care Vision, Bever Zwerfsport, Acquion, Fit All Day en Hans Struyk fietsen.

Het balanstotaal van The Globe Den Haag C.V. bedraagt Euro 43,7 miljoen, met een eigen vermogen van Euro 13,2 miljoen. Dit eigen vermogen wordt bijeengebracht door 264 participaties van elk Euro 50.000,--. Voor deze cv is een vaste rente voor zeven jaar afgesproken, waardoor het renterisico voor deze periode is afgedekt.

Annexum is gespecialiseerd in het structureren en plaatsen van vastgoedproducten voor de particuliere en institutionele markt. Annexum heeft in de afgelopen jaren meerdere vastgoedbeleggingen geplaatst, zoals onder meer Casino Vastgoed Amsterdam C.V., Vastgoed MECC C.V. en recent Saffierveste C.V. Daarnaast introduceerde Annexum bijna 4 jaar geleden het succesvolle Vastgoed Fundament Fonds N.V.