Gemeente Lansingerland


Met internet- en DigiD-toegang tot WOZ-loket.
woz loket

Vanaf woensdag 30 mei aanstaande breidt Lansingerland haar digitale dienstverlening uit. Met behulp van DigiD wordt het WOZ-loket ontsloten voor alle burgers van Lansingerland.

Lansingerland breidt dienstverlening uit op Internet

Zo kunnen inwoners en ondernemers in Lansingerland op elk gewenst moment en vanaf elke locatie met behulp van Internet en DigiD - op een veilige manier inzage verkrijgen in de WOZ gegevens.

In toenemende mate worden overheidsdiensten elektronisch aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om digitaal belastingaangifte te doen. Een bezoek aan een gemeentehuis of belastingdienst wordt steeds minder noodzakelijk want elektronische dienstverlening vindt 7 dagen per week, 24 uur per dag en op elke gewenste locatie plaats.

De gemeente Lansingerland wil haar digitale dienstverlening hier graag op afstemmen. Om het proces zorgvuldig te laten verlopen en de kwaliteit te waarborgen, kiest de gemeente er voor om de elektronische uitbreiding van de dienstverlening stapsgewijs te laten plaatsvinden. Vanaf eind maart kunnen de burgers van Lansingerland het WOZ-loket uitsluitend raadplegen met een DigiD-code.

Wat verandert er?

Was u een inwoner van Bleiswijk of Berkel en Rodenrijs? Dan verandert er voor u ten opzichte van vorig jaar niet heel veel. Deze gemeenten beschikten namelijk al over een WOZ-loket. U kunt, met dezelfde persoonlijke DigiD-code, nu ook het WOZ-loket van Lansingerland raadplegen.

Was u vorig jaar inwoner van Bergschenhoek, dan is deze dienstverlening voor u geheel nieuw. U kunt nu met uw DigiD-code het WOZ-loket raadplegen en daarin persoonlijke informatie, zoals het taxatieverslag van de eigen woning/bedrijfspand, opvragen.

Waarom DigiD?

Het voordeel van de DigiD-inlogcode is dat u nog maar 1 code nodig heeft voor verschillende diensten bij overheidsinstellingen. U hoeft dus niet langer verschillende codes te onthouden, maar u kunt met uw eigen inlogcode bij steeds meer overheidsinstellingen terecht. U kunt de DigiD-inlogcode bijvoorbeeld gebruiken voor het indienen van uw elektronische aangifte bij de Belastingdienst; het aanvragen van kinderbijslag of AOW bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) én, vanaf eind maart 2007, het raadplegen van het WOZ-loket van de gemeente Lansingerland.