Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 15 mei 2007

Bestuursovereenkomst Handhaving omgevingsrecht

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met de nieuwe Bestuursovereenkomst Handhaving omgevingsrecht en de ondertekening daarvan door wethouder Van de Ven op 29 juni 2007 in het provinciehuis in Den Bosch.

Natuurschoonwet

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten gemeentelijke wegen en bermen in de omgeving van kasteel Heeswijk gezamenlijk met de familie Van den Bogaerde van Terbrugge te rangschikken onder de Natuurschoonwet.

Concept-jaarrekening 2006/ontwerp-begroting 2008

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om in zijn vergadering van 28 juni 2007 in te stemmen met de concept-jaarrekening 2006 en de ontwerp-begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Nota Parkeernormen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Nota Parkeernormen vastgesteld. In die nota wordt aangegeven hoeveel parkeerplaatsen aangelegd moeten worden bij bouwplannen. De nota is een uitwerking van artikel 2.5.30 van de bouwverordening. In het verleden werden de rekencijfers uit de AWVV (aanbevelingen voor verkeer) toegepast. Deze normen zijn echter algemeen voor nationaal gebruik opgesteld. Daarom ontstond regelmatig discussie. Met de Nota Parkeernormen behoren die onduidelijkheden tot het verleden. Dit nieuwe beleid treedt in werking op 26 mei 2007.

Werkgeverschap raad

De raad heeft in zijn vergadering van 21 mei 2007 een aantal besluiten genomen over het aansturen van de griffie. De raad heeft verschillende bevoegdheden aan het college van burgemeester en wethouders gedelegeerd in het `Delegatiebesluit griffie uitvoering Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling (CAR), Uitwerkingsovereenksomst (UWO) en daaraan verbonden nadere regelingen gemeente Bernheze 2007'. Daarnaast heeft de raad diverse werkgeverstaken gemandateerd aan het fractievoorzittersoverleg in het `Mandaatbesluit fractievoorzittersoverleg Bernheze 2007'. Deze besluiten liggen ter inzage in het gemeentehuis.