Verbond van Verzekeraars

Verbond onderzoekt aantrekkingskracht verzekeraars op hboers

De commissie Onderwijs van het Verbond heeft de opdracht verstrekt voor een verkennend onderzoek naar oorzaken en mogelijk oplossingen voor de relatieve achterstand van verzekeraars op de arbeidsmarkt van hboers. Het onderzoek wordt gehouden, omdat in vergelijking met andere branches relatief weinig nieuwe hboers in de verzekeringsbranche werkzaam zijn.

Het is bekend dat de arbeidsmarkt steeds meer medewerkers op hbo-niveau zoekt. De grote vraag maakt vooral de goede hboers schaars. Het aantrekken van nieuwe medewerkers op dit niveau gaat de ene branche beter af dan de andere. Helaas zien veel verzekeraars dat zij niet altijd tot de meest begeerlijke werkgevers behoren. In de financiële dienstverlening moeten zij regelmatig de banken voor laten gaan.
Dat onderkent ook de Commissie Onderwijs van het Verbond die dan ook de opdracht heeft verstrekt voor een verkennend onderzoek naar oorzaken en mogelijk oplossingen voor de relatieve achterstand van de verzekeraars op de arbeidsmarkt van hboers.

Wat houdt dit onderzoek in?
In een aantal regios wordt een aantal verzekeraars en hogescholen door aangetrokken onderzoekers benaderd. Een aantal verzekeraars en hogescholen zal worden bezocht en een aantal verzekeraars in die regios wordt via een vragenlijst benaderd. Deze vragenlijst kunt u hier downloaden.
Namens het Verbond verrichten Hans Siebesma en Paul de Bruijn het onderzoek. Zij zijn beiden gezien hun lange staat van dienst deskundig op het terrein van P&O, opleidingen en onderwijs en zijn goed bekend met de verzekeringsbranche. De verantwoordelijke namens het Verbond van Verzekeraars is Marko van Leeuwen.

Hoe lang duurt dit onderzoek en wat gebeurt met de resultaten? Het onderzoek loopt van april tot eind juni 2007. De resultaten zullen kort na de zomer worden besproken door de commissie Onderwijs van het Verbond. Afhankelijk van de resultaten en het beraad kan zij met concrete vervolgstappen komen. De resultaten kunnen indien gewenst anoniem worden verwerkt.

Meer informatie
Namens het Verbond is de heer Marko van Leeuwen bereikbaar voor nadere informatie. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 070-3338659 en via e-mail m.van.leeuwen@verzekeraars.nl.
Wilt u meer weten? Download hier dan detailinformatie over het onderzoek.

Mei 2007