Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 23 mei 2007

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15:30 uur op de Kruisvoort een 40-jarige man en een 20-jarige vrouw, beiden uit Zeist aangehouden. De twee zouden uit een winkel verschillende softwarepakketten hebben gestolen, ter waarde van ruim 2000 euro. Toen ze langs de kassa liepen, gingen de alarmbellen rinkelen. Een medewerker van de winkel nam de twee mee naar een kantoortje, maar die zetten het ineens op een lopen. De medewerker ging erachteraan en kon de man staande houden. De verdachte sloeg hierop hard tegen de gezicht van de medewerker, waardoor viel. De politie kwam ter plaatse en kon de verdachte aanhouden. Die was weggerend en hield zich schuil in een sloot nabij de winkel. Dit was echter gezien door een getuige. De vrouw was weggelopen naar een auto op een nabij gelegen parkeerplaats. Toen de politie naar die auto toe liep, probeerde de vrouw nog weg te rennen. Zij kon snel worden aangehouden. De twee werden overgebracht naar het bureau en gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 20:30 uur in de Moerwijk een 56-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De man probeerde etenswaren uit een supermarkt te stelen. Dit werd gezien door medewerkers van de winkel. De politie nam de man mee naar het bureau. Na verhoor kon de man weer gaan. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Aangehouden wegens gevaarlijk verkeersgedrag

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagavond rond 19:30 uur op de Tolhuislaan een 32-jarige motorrijder uit Sint Willebrord aangehouden. Dit gebeurde nadat een agent zag dat de man gevaarlijk weggedrag vertoonde. De verdachte maakte zogenaamde stoppies, waarbij hij met zijn voorwiel remde, zijn achterwiel omhoog kwam en hij op zijn voorwiel balanceerde. Tevens trok de bestuurder verschillende keren zeer snel op en maakte daarbij een wheelie, waarbij hij alleen op zijn achterwiel reed. Hij haalde daarbij andere weggebruikers in. De man overschreed ruim de maximum snelheid. De verdachte werd aangehouden wegens gevaarlijk weggedrag en kon zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werd de motor van de man in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na diefstal fiets

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 21:30 uur op het Valkeniersplein een 39-jarige Bredanaar aangehouden wegens diefstal of heling van een fiets. De fiets zou op 12 maart 2007 gestolen zijn uit een woning in de Burg. Middelaerlaan en toebehoren aan 15-jarige Bredanaar. Een vriend van deze jongen zag de verdachte fietsen en herkende de fiets. Hij belde hierop naar zijn vriend en samen hielden ze de verdachte staande en belden de politie. Die verklaarde de fiets te hebben meegenomen omdat deze al een half jaar open stond op het Valkeniersplein. Na verhoor werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De fiets is terug bij de rechtmatige eigenaar.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft woensdagochtend rond 02:45 uur op de Oostmallestraat een 46-jarige Bredanaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Een test wees op een waarde van 675 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). 220 ug/l is de maximaal toegestane waarde. Het rijbewijs van de bestuurder werd in beslag genomen. Tevens werd in de auto van de man een busje met traangas aangetroffen. Tegen de man wordt voor beide feiten proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor op het bureau, werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld.

Politie controleert snelheid

BREDA: De politie heeft woensdag tussen 11:30 13:45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Tilburgseweg. De maximaal toegestane snelheid is op dat traject 50 km/u. 926 voertuigen passeerden de controlepost. 174 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u.

ULVENHOUT: De politie heeft woensdagmiddag tussen 12:45 15:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Molenstraat. De maximaal toegestane snelheid is op dat traject 50 km/u. 1311 voertuigen passeerden de controlepost. 104 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

SPRUNDEL: De politie heeft woensdagochtend tussen 09:15 12:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rucphensebaan. De maximaal toegestane snelheid is op dat traject 50 km/u. 1031 voertuigen passeerden de controlepost. 88 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Tweede bericht
Politie start onderzoek naar dood Bredase vrouw

BREDA: Dinsdagochtend trof de politie in een woning aan de Poort Hil het lichaam aan van een 35-jarige vrouw uit Breda. Een onderzoek werd opgestart. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft woensdag sectie verricht op het lichaam van de vrouw. Hieruit kwam vast te staan dat de vrouw natuurlijk kwam te overlijden. De politie heeft het onderzoek gestopt en het lichaam zal worden vrijgegeven. Uit piëteit met de nabestaanden doet de politie geen uitspraken meer in deze zaak.

Auteur: Manfredi Mauro