Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Unieke projectsamenwerking in Ede gestart

Publicatiedatum: 23-5-2007 17:31:00

EDE - Op maandag 21 mei hebben de gemeente Ede, de politie van de regio Gelderland-Midden en het opleidingscentrum ROC A12 de handen ineen geslagen. Gezamenlijk willen zij de diefstallen uit auto's het hoofd gaan bieden. Bijzonder daarbij is dat studenten van de uniformenopleiding openbare orde en veiligheid betrokken worden.

De studenten gaan onder begeleiding van medewerkers van de Politie en de Afdeling Toezicht van de gemeente Ede gericht de wijk in. Onder het motto "Niets er in, niets er uit" worden geparkeerde auto's bekeken. Zijn ze goed afgesloten en zijn er geen waardevolle goederen in de auto achter gelaten? Hoewel in Ede de landelijk dalende trend van diefstallen uit auto's is te herkennen, blijken grotere parkeerplaatsen her en der nog volop aantrekkelijke plekken voor voertuigcriminaliteit te zijn. Veel minder bekend is dat in meer dan de helft van de gevallen de in woonwijken of zelfs onder de carport geparkeerde auto's worden getroffen.

Doel
De gemeente en de politie willen nu samen met de studenten van het ROC A12 het aantal auto-inbraken in met name Ede zuidoost terug dringen. Dat lukt alleen door ook aandacht te schenken aan preventie. Om die reden heeft de gemeente inmiddels borden in de projectwijken geplaatst. Daarnaast kan in Ede Zuidoost nu dus worden gecontroleerd of de auto is afgesloten en of er geen waardevolle goederen in zijn achter gelaten. Het project duurt tot aan de zomervakantie. Uit evaluatie moet dan blijken of het zinvol is om in andere wijken van Ede soortgelijke projecten te starten.

voor nadere informatie:
namens gebiedsagent G. van Doorn
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---