Ingezonden persbericht


Persbericht, 23 mei 2007

ICTDelta: lanceerplatform voor nieuwe ICT-initiatieven

Negen ICT-Innovatieplatforms, een nieuwe subsidieronde in het informatica onderzoeksprogramma JACQUARD, en het Openbaar Strategisch Advies van ICTRegie: het ICT Innovatiecongres ICTDelta op 22 en 23 mei fungeerde als een lanceerplatform voor nieuwe samenwerkingen en initiatieven op het gebied van ICT. De 1200 congresbezoekers verkozen het bedrijf 3DClip BV op 23 mei als meest innovatieve en veelbelovende ICT-starter. Dit bedrijf ontving hiervoor de ICTRegie Startersprijs van vijfduizend euro.

Tijdens ICTDelta zijn de eerste negen ICT-Innovatieplatforms gelanceerd. In ICT-Innovatieplatforms ontwikkelen onderzoekers, ondernemers en gebruikers gezamenlijk op thema's gebaseerde strategische onderzoeksagenda's. De officieel gelanceerde platforms richten zich op de thema's creatieve industrie, ICT-security, intelligente communicatie, mobiliteit, productsoftware, performance engineering, sensornetwerken, Software als Service en zorg.

Duurzaam investeren in ICT

Tijdens ICTDelta presenteerde de Adviesraad van ICTRegie haar Openbaar Strategisch Advies 2007 getiteld 'Duurzaam investeren in ICT'. Professor Jan van Leeuwen, waarnemend voorzitter van de Adviesraad, vatte het advies aan de directeur van ICTRegie samen: "Zet voluit in op de ontwikkeling van ICT-Innovatieplatforms, ondersteun kiemen van innovatieve ICT-toepassing, en zorg voor de politieke en maatschappelijke erkenning van ICT als voorwaarde voor onze digitale vooruitgang."

Directeur Martin Rem sprak zijn dankbaarheid uit voor het 'duidelijke, compacte' advies: "ICTRegie ziet de ICT-Innovatieplatforms als de toekomstige ruggengraat voor innovatie met ICT. Voor de ontwikkeling van nieuwe innovatiekiemen maken we ruimte in onze begroting, en in samenwerking met externe partijen ontwikkelen we initiatieven die het belang van ICT-onderzoek beter onder de aandacht brengen."

Jacquard

Op de eerste dag van het congres werd de vierde ronde in het software engineering NWO-subsidieprogramma JACQUARD geopend. In deze ronde is 2,8 miljoen euro beschikbaar, waarvan 1,8 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld door ICTRegie. Het accent ligt in deze ronde op Software as Service, een nieuw model voor ICT-dienstverlening. TNO ICT en het Telematica Instituut hebben recentelijk in opdracht van ICTRegie een Roadmap Software als Service opgesteld. Dit document kan voor aanvragers fungeren als inspiratiebron voor vragen die leven in de markt.

Startersprijs

Op de tweede dag van het congres reikte ICTRegie de ICTDelta Startersprijs ter waarde van vijfduizend euro uit aan 3DClip BV. Dit bedrijf ontwikkelt producten waarmee klanten zelf op een gemakkelijke en snelle manier driedimensionale filmpjes kunnen maken voor hun website. De bezoekers van ICTDelta verkozen via stemkaarten dit bedrijf tot meest kansrijke en innovatieve ICT-starter van het congres.

---

Meer informatie over ICTDelta, inclusief samenvattingen van de verschillende sessies op www.ictdelta.nu .

Meer informatie over het subsidieprogramma JACQUARD op www.jacquard.nl

Meer informatie over ICTRegie, het Openbaar Strategisch Advies en de ICT-Innovatieplatforms op www.ictregie.nl . Hier is tevens een persbericht te vinden over de oprichting van het platform Creatieve Industrie. Meer informatie over de winnende starter 3DClip BV op www.3dclip.nl .

Contact:

Ir. Sonja Knols

Persvoorlichter ICTRegie

T: 31 (0) 70 344 08 26 (ma, di, vrij)

persberichten@ictregie.nl

###

Dit is een persbericht van ICTRegie, ondersteund door NWO en SenterNovem. ICTRegie
Anna van Saksenlaan 51
Postbus 93230
2509 AE Den Haag