Dexia Bank


Dexia Bank eist voltooiing gerechtelijk onderzoek

23/05/2007

De raadslieden van Dexia Bank hebben vandaag tijdens het proces LHSP het Hof geconfronteerd met een aantal fundamentele bezwaren met betrekking tot het onderzoek. Dexia Bank is van oordeel dat haar rechten op een eerlijk proces ernstig geschonden zijn. Daarom verzoekt zij het Hof van Beroep, bij monde van haar raadslieden, om de dagvaarding nietig te verklaren en de vordering onontvankelijk.

Dexia Bank heeft heel wat bedenkingen bij de werkwijze in het onderzoek ter voorbereiding van dit proces. Zo is er ondermeer het âvoorrecht van rechtsmachtâ en de interpretatie ervan ten nadele van de gedaagden. Zo gaat men voorbij aan de rechtmatige vraag van Dexia Bank om door de onderzoeksrechter bijkomende onderzoeksdaden te laten uitvoeren. Door de arbitraire vastlegging van de begindatum van het proces worden zowel de onderzoeksrechter als de Kamer van Inbeschuldigingstelling - waar Dexia Bank reeds beroep bij had aangetekend - van de weg gereden.

âOm al deze redenen ziet Dexia Bank zich genoodzaakt om de juridische alarmbel te luiden,â aldus Moniek Delvou, woordvoerster van Dexia Bank. âHet is geenszins de bedoeling hierdoor het proces te vertragen of ingewikkeld te maken. Dexia Bank is en blijft verontwaardigd dat zij ten onrechte in deze zaak betrokken wordt. Wij stellen vast dat door de wijze waarop het onderzoek wordt gevoerd én de rechten van de verdediging worden geschaad én verhinderd wordt dat de volledige waarheid aan het licht komt. Wij verzetten ons tegen deze gang van zaken en beschouwen het als onze plicht om al onze rechten uit te oefenen.â

Voor meer info

Moniek Delvou +32 2 222 98 16


+32 2 475 266 495