KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

24-5-2007

Weinig wind, wisselende resultaten voor Delta lloyd Kernploeg

De dag begon met het hijsen van de rattenstaart. Zo noemen zeilers de rood wit gestreepte langwerpige vlag die aangeeft dat de wedstrijden worden uitgesteld. Het wachten was op wind in het met zon overgoten Medemblik. Pas na elf uur mochten de eerste zeilers het water op in een lichte en veranderlijke wind.

Om 17.30 uur waren alle leden van de Delta Kernploeg nog op het water. De organisatie probeert zoveel mogelijk wedstrijden te varen.

470-klasse Heren
Sven en Kalle Coster kenden een matig begin. De broers werden 23ste maar herstelden zich met een zesde plaats in de tweede race in een veld van 52 boten. De broers varen op het moment een derde race.

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout begonnen de Breitling Regatta goed met een vijfde plaats. De wereldkampioenen wachten op de start van de tweede race.

Yngling
Renee Groenveld, Marije Faber en Floortje Hendriksen kwamen goed uit de startblokken in de eerste twee Yngling races. Met een vijfde en een eerste plaats staan ze tweede in het klassement. Mandy Mulder, Brecht van der Werf en Marije Kampen staan tiende met een 13de en een zevende plaats. Janneke Hin, Annemieke Bes en Petronella de Jong werden gediskwalificeerd wegens te vroeg starten en staan er momenteel minder goed voor, 28ste van de 30 deelnemers.

Coach Maurice Paardekooper zei: Dit is best netjes van de dames. Een resultaat bij de eerste tien in deze wisselende condities is
voldoende. We gaan wel proberen de diskwalificatie van Janneke aan te vechten want ze werd over de lijn geforceerd door de Amerikaanse. Maar de kans is klein dat we zo een protest gaan winnen.

RSX Windsurfer
Casper Bouman werd zesde in zijn eerste race. Coach Jochem
Brenninkmeijer is daar heel tevreden mee. Bouman staat niet bekend als lichtweerspecialist maar laat wel zien dat hij in deze specifieke condities mee kan komen. Joeri Passchier werd veertiende. Passchier zei, Ik moet nog warmdraaien. Sparringpartner Dorian van Rijsselberge werd knap tiende.

Finn
Pieter-Jan Postma zat midden in zijn eerste race. Hij kwam goed van de startlijn. Coach Jaap Zielhuis was op de baan en gaf het volgende verslag. Na de start ging hij zijn geluk beproeven en voer te ver weg van het veld. Als gevolg van een kleine windraaiing kon de Fries ineens vele plaatsen inleveren. Hij ging als 30ste rond de boei. Postma wist nog vier plaatsen op te halen en werd 26ste.

Voor alle uitslagen van vandaag zie www.breitlingregatta.org.