Gemeente Dantumadeel


| | DANTUMADEEL VRAAGT OMRIN UITSTEL
---

23 mei 2007 - DANTUMADEEL VRAAGT OMRIN UITSTEL BESLUIT BOUW REC

PERSBERICHT

Damwoude, 23 mei 2007.

DANTUMADEEL VRAAGT OMRIN UITSTEL BESLUIT BOUW REC

Damwoude. Het college van burgemeester en wethouders van Dantumadeel heeft OMRIN meegedeeld dat de gemeente aanstaande vrijdag, 25 mei, in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal vragen om de besluitvorming over de bouw van een ReststoffenEnergieCentral (REC) in Harlingen uit te stellen.
In een informerende bijeenkomst heeft wethouder Siepe Hylkema de raad dinsdagavond geïnformeerd over het besluit van het college. Hoewel OMRIN heeft gereageerd op eerdere schriftelijke vragen van het college, is volgens het college de reactie van OMRIN onvoldoende. Het is het college niet duidelijk of volgens de Raad van Commissarissen en OMRIN enkel tot realisatie van de REC kan worden overgegaan, indien â zoals OMRIN het noemt â de explicitering van de leveringsrelatie door de aandeelhouders/gemeenten wordt aanvaard. Voor de gemeente Dantumadeel speelt hierbij het aanbestedingsrecht met alle financiële gevolgen van dien een rol. Verder vindt het college het niet aanvaardbaar dat de gemeente, indien ze in de periode tot 2025 geen afval levert, een zeer grote schadevergoeding moet betalen. Het college is overigens van mening dat er te weinig afval is om de bouw van een REC te rechtvaardigen.
Mocht in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een meerderheid vóór de voorstellen van OMRIN stemmen, dan zal de gemeente Dantumadeel zich beraden op de te nemen stappen. Dit kan het opzeggen van de leveringsovereenkomst en de uittreding als aandeelhouder betekenen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Eenheid Voorlichting, tel: 0511-426141

---