Dans in etalages op de Dam


08.05.2007 / 15:16 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting schrijven

STICHTING SCHRIJVEN

Festival Dans voor Mei
Thema: Dans op locatie
woensdag 23 tot en met zaterdag 26 mei 2007

Een buikdansfusion, een mix van oosterse dansvormen en Indiase klassieke bharata natyam; verschillende etalages, waaronder die van de Bijenkorf op de Dam in Amsterdam, bieden tijdens het festival Dans voor Mei een podium voor een diversiteit aan dansvoorstellingen. Thema van de vierde editie van het enige landelijke festival voor de top van de amateurtheaterdans, is dan ook 'Dans op locatie'. Het vierdaagse festival is een ontmoetingsplek voor iedereen die zich met dans bezighoudt, zowel amateurs als professionals. Dans voor Mei is een initiatief van Kunstfactor Dans in samenwerking met Theater De Engelenbak en vindt plaats van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 mei 2007. Meer informatie: www.dansweb.nl en www.engelenbak.nl

Theater de Engelenbak vormt het hart van het festival. Elke avond zijn daar drie tot vijf verschillende dansgroepen te zien met diverse stijlen. Voor de tuin van de Brakke Grond is een speciale festivalproductie gemaakt met twee danseressen en een zangeres, Growing Wings. Verder is er dans in Brasserie Harkema, op het Nesplein en in de etalages van de Bijenkorf en de Rabobank. Het festival omvat tevens een Intensive (vierdaagse workshop) onder leiding van choreograaf Thom Stuart, presentaties en films van dansprojecten op locatie. Een debat over locatiedans en de uitreiking van de tweede Kunstfactor Dansprijs door Hedy D'Ancona aan een coryfee uit de danswereld sluiten het festival op zaterdag af.

Festival Dans voor Mei - wo 23 t/m za 26 mei 2007
Reserveren De Engelenbak: 020-6266866, Nes 71, euro 11, korting euro 9,50 (www.engelenbak.nl)

De voorstellingen op locatie zijn gratis toegankelijk. Het zaterdagmiddagprogramma in Theater de Engelenbak kost euro 5. Meer informatie over de Intensive Dans op locatie: educatie-dans@kunstfactor.nl.