Maxime Ansiau exposeert Gouds stadhuis


GOUDA, 20070523 -- De Frans Nederlandse kunstenaar en ontwerper Maxime Ansiau (1972) exposeert van 5 mei tot en met 2 juni in museumgoudA. Titel van de tentoonstelling is Found Footage, naar de gevonden voorwerpen waar Ansiau objecten van maakt.

Een van de hoogtepunten in de tentoonstelling is het Gouds Stadhuis dat op een bijzondere manier door Ansiau is gebruikt. Bij het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch heeft Ansiau kunnen experimenteren met keramiek. Resultaat is een serie borden dat in afbeelding, in vorm en in maat afwijkt van wat doorgaans door keramisten gemaakt wordt. De borden van Ansiau zijn sierborden en daarmee zowel klassiek in gebruik als hedendaags van afbeelding. Met een eenvoudige computerbewerking heeft Ansiau gezorgd voor een verrassende afbeelding.

Naast de borden hangen in de tentoonstelling een serie werken die gemaakt zijn uit kartonnen dozen. Ansiau heeft afbeeldingen die op kartonnen dozen gedrukt staan uitgeknipt en opnieuw gemonteerd zodat er nieuwe afbeeldingen ontstaan. Deze collages vormen een vervolg op het werk van Ansiau die sinds de afronding van zijn studie aan het Sandberg Instituut vooral werkt met kant-en-klare producten.

Maxime Ansiau is tevens de ontwerper van de White Kitchen, de buitenkeuken van museumgoudA die bij openingen en evenementen dienst doet als bar, buffet en keuken. Deze keuken is eveneens gemaakt van spullen die door mensen als afval aan de kant van de straat worden gezet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met museumgoudA, 0182331000.





museumgoudA