Nieuwe site ruilen.nl niet toegankelijk voor handelaren


ruilen.nl maakt geld overbodig

DEN HAAG, 20070523 -- De nieuwe gratis dienst www.ruilen.nl die vandaag officieel is gestart, maakt geld overbodig. Anders dan op bestaande ruilsites is ruilen.nl alleen toegankelijk voor particulieren en vakbeoefenaars die spullen willen ruilen, en dus niet voor koop, verkoop of handel.

Diversiteit diensten/producten

Of het nu gaat om het ruilen van een fiets, die ene speciale postzegel, een stripboek, sieraad, speelgoed of misschien wel een huurhuis. Bij Ruilen.nl heeft de bezoeker geen limiet aan het aantal advertenties dat geplaatst kan worden. Waartegen geruild wordt is eveneens vrij. Ook diensten mogen als ruil worden aangeboden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de heg laten snoeien in ruil voor een schilderbeurt van een woonkamer.

Ruilen steeds populairder

De populariteit om spullen te ruilen stijgt - zeker nu het internet mensen in staat stelt om makkelijk in contact te komen met andere ruilaanbieders. Met de functies `te ruil gevraagd' en `te ruil aangeboden' ziet de bezoeker in één oogopslag of er iets naar gading bij zit.

Ruilen als sport

De populariteit van het ruilen is al jaren wereldwijd groeiende. Ook in de Verenigde Staten en Canada is dat steeds meer zichtbaar. Daar zijn zelfs mensen die er een sport van hebben gemaakt. Zo is de Canadees Kyle MacDonald erin geslaagd om een rode paperclip voor een visvormige pen te ruilen en die weer voor een deurknop met ET-afbeelding. Na vele succesvolle ruilbeurten heeft hij nu een jaar lang de beschikking over een luxe woning en wordt binnenkort een film over hem gemaakt.