Reissites beoordeeld door consument


Cijfers en ervaringen op ReissitesVergelijken.nl

TILBURG, 20070523 -- Vanaf vandaag krijgen websites die zich richten op het verkopen van reizen en vakanties een cijfer van de consument. Voor accommodaties en hotels zijn er al verschillende sites die zich richten op ervaringen op beoordelingen. ReissitesVergelijken.nl (www.reissitesvergelijken.nl) is de eerste site die zich specifiek richt op het zoeken, beoordelen én vergelijken van reissites.

Op de website staan op dit moment circa 150 reissites. Van elke online reisaanbieder vindt de bezoeker uitgebreide informatie. In één oogopslag ziet hij bijvoorbeeld welke betalingsmogelijkheden worden aangeboden en wat de bijkomende kosten zijn die de reissites hanteren.

Ook is het mogelijk om twee reissites met elkaar te vergelijken op alle criteria door ze overzichtelijk naast elkaar te zetten. En men kan zoeken naar reissites die aan bepaalde criteria voldoen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een overzicht te maken van alle reissites in de categorie Zon & Strand met een Greenseat module.

Code reisaanbiedingen
De huidige ophef over de reclamecode reisaanbiedingen die op dit moment actueel is, zou direct van invloed kunnen zijn op de beoordelingen van de aanbieders die zich niet aan deze code houden. Een lager cijfer en slechte recensies op ReissitesVergelijken.nl zullen een extra stimulans zijn voor reisaanbieders om zich aan de code te houden.

Geen verrassingen
ReissitesVergelijken.nl is een initiatief van een zelfstandig reisbureau uit Tilburg, Reisburo Disma. Dit reisbureau werd in 2003 nog gekozen tot "Reisbureau van het Jaar". Met deze site willen zij het online reizenboekers makkelijker maken handige informatie van een reissite op te vragen en ervaringen te delen, zodat men achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Ondanks dat Reisburo Disma zelf een aantal reissites exploiteert is de onafhankelijkheid van ReissitesVergelijken.nl gegarandeerd. "We behandelen de site als een apart bedrijf, dus van voortrekken zal geen enkele sprake zijn. Anders verliest de site zijn geloofwaardigheid", aldus Werner van Disseldorp van Reisburo Disma. "We appelleren met deze site naar een duidelijke behoefte van online boekers, het eenvoudig vinden van informatie en het afgaan op ervaringen van anderen. We hebben er alle vertrouwen in dat de site een succes wordt."