Europees HRM-advies netwerk ENEX constateert toenemende krapte arbeid


AMSTERDAM, 20070523 -- Tijdens de onlangs in Wenen gehouden vergadering van ENEX, een Europees netwerk van onafhankelijke HRM adviesbureaus, hebben de binnen ENEX samenwerkende adviesbureaus geconstateerd dat ten gevolge van de demografische ontwikkelingen binnen geheel West Europa in de komende jaren in alle sectoren van de arbeidsmarkt een oplopend tekort aan gekwalificeerde werknemers onvermijdbaar is. Deze ontwikkeling tekent zich inmiddels het sterkst af in landen als Denemarken, Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in de overige West Europese landen zal deze ontwikkeling op korte termijn evenzeer zichtbaar worden.

Zelfs de eveneens bij ENEX aangesloten HRM-adviesbureaus uit de Midden- en Oost-Europese landen voorzien dat in hun regio deze ontwikkeling op afzienbare termijn nadrukkelijk merkbaar zal gaan worden. In een aantal landen uit deze regio die inmiddels aansluiting hebben gevonden bij de EEG, begint deze trend inmiddels eveneens zichtbaar te worden.

Tijdens deze in Wenen gehouden jaarvergadering, werd de Nederlander Cees Vis gekozen tot President (voorzitter) van ENEX voor de komende periode van drie jaar. Cees Vis (52) is in Nederland partner bij HRM organisatieadviesbureau AVOP en volgt in deze rol de uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige Ian Irvin op.

De binnen ENEX samenwerkende HRM-adviesbureaus zijn ieder voor zich werkzaam op nationaal niveau binnen een van de inmiddels aangesloten Europese landen op het vlak van In-, Door- en Uitstroom begeleiding van Human Capital. Het ENEX-netwerk breidt uit en maakte tijdens de genoemde vergadering bekend dat met ingang van 16 Maart 2007 een nieuwe partner uit het 26ste land, te weten Denemarken, tot het netwerk is toegetreden. Het betreft hier het adviesbureau Best Talent (www.besttalent.dk), actief op het gebied van Search & Selectie (Recruitment), Assessments, Career Counseling & Coaching en Training & Management Development.





Ingezonden persbericht AVOP