Grey Listing - De nieuwe manier om nog meer SPAM te blokkeren


, 20070523 -- Eén van de belangrijke leveranciers in de markt van Unified Treat Management Appliances, de Deense fabrikant SecPoint, introduceert nu een revolutionaire uitbreiding van de Anti SPAM module genaamd Grey Listing. Met Grey listing wordt er zo'n 75 tot 85 procent SPAM geblokkeerd voordat deze aankomt.

SecPoint introduceert Grey Listing een unieke filteringmethode welke 75 tot 85 % SPAM blokkeerd voordat deze binnen komt op het netwerk. Voordat er een uitgebreide analyse noodzakelijk is wordt de SPAM al geblokkeert zodat er geen onnodige dure systeemresource gebruikt hoeft te worden.

"Grey Listing is een methode dat grote hoeveelheden SPAM blokkeert zonder de noodzaak deze compleet te analiseren"; verklaart SecPoint's Managing Director Victor Christiansen vanuit het hoofdkantoor in Denemarken.

Victor Christiansen meldt verder:

Diegene die SPAM berichten versturen doen dit anders dan een normale gebruiker. De basis van de Grey Listing methode is dat de legitimiteit van de afzender wordt geverifieerd terwijl de meeste van de bekende technieken zich slechts op de inhoud van de post concentreren. Met de Grey Listing techniek wordt een bericht van een afzender direct geweigerd. Als het bericht van de juiste afzender komt zal deze automatisch opnieuw verstuurd worden. Tevens zal de juiste afzender gekenmerkt worden door de Grey Listing methode zodat als deze afzender nog een bericht stuurt deze de volgende keer niet wordt geweigerd.

- De basis van deze methode is de theorie dat de meeste SPAM berichten niet van eigen mailservers komen (dit om de niet opgespoord te kunnen worden), maar dat er gebruik gemaakt word van geïnfecteerde computersystemen ook wel bekend als zombie computers. Wanneer SPAM van een zombie computer wordt verzonden wordt deze slechts eenmaal verzonden en zal het bericht nadat deze geweigerd is door de Grey Listing methode niet bij deze verzender aankomen verklaard Victor Christiansen.

In het kort: De Grey Listing techniek komt ten goede aan uw dagelijkse routines doordat er geen dure tijd wordt verspild die nodig zijn om SPAM berichten door te nemen en te verwijderen.
De revolutionaire Grey Listing methode is deel van SecPoint's Email Security product de Protector, De Protector is snel en gemakkelijk inzetbaar zonder software installatie in elk type netwerk van groot tot klein zonder herconfiguratie. Eén klikt en het begint zijn werk te doen.
Een van SecPoint's klanten de Deense Internet Provider Kjaergaard Nettet Hafnet met 4000 gebruikers verteld uit eigen ervaring: " Direct na plaatsing van de SecPoint Protector bleek al heel snel dat er zeer veel SPAM werd tegengehouden. Meerdere van onze klanten hebben ons gemeld zeer blij te zijn met deze oplossing doordat zij direct resultaat zagen en zich meer met dagelijkse bezigheden konden bezig houden en dat de noodzaak van Anti SPAM software op de PC's zelfs overbodig werd." - verklaart Netwerk Beheerder Lars Peter Ladbye-Hansen

Lees meer over Grey Listing:
projects.puremagic.com/greylisting/

Productinformatie Protector
De SecPoint Protector is een Alles in één Unified Treat Management (UTM) Security Appliance. Een beveiligingsoplossing met alle noodzakelijke modules aan boord welke zonder extra kosten direct inzetbaar zijn. Beschikbaar in 4 modellen voor grote en kleine netwerken combineert de SecPoint Protector Actieve Netwerk bescherming: Email Security en Intrusion Prevention. De Protector biedt tevens een krachtige Proactive bescherming waarbij met Content Filtering er een duidelijk lijn getrokken kan worden welke communicatie wel of niet is toegestaan).

Bedrijfinformatie SecPoint:
Gestart in 1998, is SecPoint, een belangrijkste leverancier van Security Appliances voor een alomvattende netwerk bescherming van al het Internet verkeer. Waar vele fabrikanten zich beperken met oplossingen die alleen bepaalde protocollen ondersteunen biedt SecPoint een Bi-directionele Scanning engine die alle protocollen kan scannen op SPAM, Virussen, Wormen en Spyware.
SecPoint biedt tevens een Appliance aan die zich richt op Vurnenability assessment, het opsporen van zwakheden in een netwerk en de daarin bevindende netwerk componenten. De kennis, inmiddels al 8 jaar, van deze oplossing wordt tevens toegepast in de Protector.

De missie van SecPoint is het leveren van krachtige bedrijfsoplossingen, die geschikt zijn voor de kleine en grootste ondernemingen met de juiste gebruiksgemakken en die betaalbaar is. Door deze combinatie van kracht, eenvoud en betaalbaarheid, blijven de producten van SecPoint bereikbaar voor elke onderneming groot of klein.

SecPoint is een privé onderneming met haar hoofdkwartier in Veijle Denemarken. SecPoint heeft kantoren op 4 internationale locaties en distributeurs in meer dan 35 landen

Wanneer is SecPoint opgericht?

SecPoint is opgericht 1998. Het bedrijf werd opgericht in de veronderstelling dat spam, virussen en Spwyare exponentieel groeien en een ernstig risico vormen voor uw netwerken. Wij geloven dat de optimale verdediging tegen deze bedreigingen wordt gevormd door plug-and-play All in One hardware oplossingen die speciaal voor dat doel zijn ontworpen.
Groei mee met SecPoint! Om ons succes op de Nederlandse markt verder uit te breiden, zoeken wij ambitieuze partners met expertise op het gebied van security oplossingen. Door samenwerking willen wij deze groei realiseren.





SecPoint Nederland