Ingezonden persbericht


Carl Linnaeus - 300 jaar en nog steeds in volle bloei Hij is Zweeds, wereldberoemd en viert dit jaar zijn driehonderdste verjaardag: Carl Linnaeus. Deze intrigerende wetenschapper leefde drie jaar in Nederland waar hij kans zag zijn ideeën wereldwijd te verspreiden. Hierdoor heeft hij bloeiende sporen achtergelaten. Wat deed deze bloemenkoning hier, waar verbleef hij, waarom had juist zijn periode in Nederland zo'n impact op zijn wetenschappelijke carrière? Dit alles komt aan de orde tijdens de activiteiten die georganiseerd worden ter ere van zijn verjaardag. Musea, botanische tuinen, wetenschappelijke organisaties en verenigingen zetten Linnaeus gedurende 2007 in de schijnwerpers.

Reis in de voetsporen van Linnaeus naar Zweden
In Zweden vinden dit jaar vele evenementen plaats waarin Linnaeus' leven en werk centraal staan. Daarnaast worden talrijke reizen naar de belangrijkste Zweedse plaatsen uit zijn leven aangeboden. Hoogtepunt van het jubileumfeest vindt plaats in de universiteits- en domstad Uppsala, verreweg de belangrijkste stad uit het bestaan van de wetenschapper. Hier bevindt zich het Linnaeus-museum dat gevestigd is in het voormalige woonhuis van Linnaeus, evenals de Linnaeus-tuin, de oudste botanische tuin van Zweden. Rond 23 mei wordt er een jubilarisweek georganiseerd met colleges, concerten, tentoonstellingen, muziek en dans. Ook op andere plaatsen in Zweden waar Linnaeus' verbleef worden diverse reizen en festiviteiten georganiseerd, onder andere in de regio's, Småland, Skåne, Dalarna en Lapland.

Via de website www.linnaeus2007.nl is informatie over de activiteiten en de deelnemende organisaties te vinden. Voor meer algemene informatie over het Linnaeusjaar 2007 en wat er in de diverse Zweedse regio's wordt georganiseerd, kunt u terecht op de website www.visitsweden.com en www.linnaeus2007.se

VisitSweden en de Zweedse ambassade in Nederland hebben ter gelegenheid van het jubileumjaar een brochure uitgebracht die u kunt bestellen door een mail te sturen naar press.nl@visitsweden.com OVV uw naam, adres en `Brochure Linnaeus 2007'.

Noot aan de redactie: (