Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Workshop: hoe herken ik fouten in wijn? op London Wine & Spirits Fair 2007

Persbericht

Ook dit jaar zullen op de London International Wine & Spirits Trade Fair twee zeer informatieve workshops georganiseerd worden over fouten in wijn. Deze workshops worden becommentarieerd door de onafhankelijke onderzoeker en wijnmaker Pascal Chatonnet uit Bordeaux en geven inzicht in de meeste voorkomende fouten in wijn. Deelnemers wordt uitgelegd, welke fouten er in wijn bestaan, hoe zij precies ontstaan, hoe hen te herkennen en waarom ze voorkomen.

Van reductief tot sulfiet

Dit jaar zal de focus van deze workshops liggen op het herkennen van reductieve geuren in wijn en op overmatig gebruik van sulfiet. Deelnemers aan het seminar krijgen de gelegenheid, om deze fouten te ruiken en indien zij dit wensen, te proeven. Verder wordt er uitleg gegeven over hoe deze fouten zich ontwikkelen in flessen afgesloten met schroefdop en met kurk.

Datum en plaats

Datum: woensdag 23 mei 2007

Plaats: Waterfront Room 27 & 28

Tijd: 11.00 uur & 14.00 uur

Duur: 1 ½ uur per workshop

Toegang: gratis

Reserveren

Dit seminar wordt gesponsord door Amorim - 's werelds grootste kurk producent.

Zij willen voorkomen dat alle fouten in wijn, als "kurk" worden benoemd. Deze workshops zijn gratis toegankelijk, voor mensen in het bezit van een toegangsbewijs. Toegangsbewijzen kunnen worden verkregen via Fional Campbell via fionaccampbell@btopenworld.com of op telefoonnummer: +44 1225 782095.