Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Bewoner centraal tijdens `Week van het Centrum'

BARENDRECHT (dinsdag 8 mei 2007) ­ Het college van Barendrecht heeft de notitie `kernkwaliteiten centrumontwikkeling Barendrecht' formeel vastgesteld. Deze notitie is de basis van het gezamenlijke vertrekpunt voor het opstellen van drie onderscheidende modellen in de volgende fase van de cen- trumontwikkeling. De raad heeft hier in haar vergadering van 23 april kennis van genomen. Onder- deel van de komende fase is de Week van het Centrum waarin de gemeente de modellen voorlegt aan alle bewoners, ondernemers en geïnteresseerden.

Uit de notitie blijkt de volgende ambitie die het college voor het centrum nastreeft: "Het centrum biedt een breed en compleet voorzieningenpakket, maar mist de bijbehorende uitstraling en levendigheid. De belang- rijkste opgave is om de kracht van het aanwezige programma zichtbaar en beleefbaar te maken en een dy- namisch centrum te realiseren met een goed verblijfsklimaat. De ambitie is de Barendrechtse gemeenschap een levendig, gezellig, overzichtelijk en onderscheidend centrum te geven.

Drie onderscheidende modellen
In de Gemeente Barendrecht wordt al geruime tijd nagedacht over de wenselijke invulling en uitstraling van het centrum. Met het vaststellen van deze notitie wordt een volgende fase ingegaan: Door stedenbouwkun- dig bureau BVR worden op basis van de notitie drie onderscheidende modellen opgesteld. Deze drie model- len zullen breed gepresenteerd en besproken worden, waarna de gemeenteraad een keuze uit de drie mo- dellen maakt.

Week van het Centrum
Van 23 mei tm 1 juni staat Barendrecht in het teken van de Centrumontwikkeling. De aftrap van deze Week van het Centrum vindt plaats op woensdag 23 mei: Tijdens een oriëntatieavond in theater Het Kruispunt worden de drie modellen gepresenteerd aan alle bewoners, ondernemers en geïnteresseerden. Omdat de gemeente geïnteresseerd is in de mening van bewoners zal de avond een interactieve insteek hebben. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen die meer wil weten en mee wil praten over de Centrumontwikkeling. De inwoners van het centrumontwikkelingsgebied ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Op 24 mei organiseert de Gemeente Barendrecht een inhoudelijke bijeenkomst voor alle winkeliers en eigenaren van winkelpanden (binnen het plangebied). Zij worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Op 30 en 31 mei gaat wethouder Nootenboom de straat op om met bewoners te praten over de centru- montwikkeling. Op 1 juni staat hij vervolgens als afsluiter van de Week van het Centrum op de markt om iedereen te informeren over de plannen.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht