Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Seminar Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland op London International Wine & Spirits Fair 23

New Zealand Winegrowers organiseert dit jaar tijdens de London Wine Trade Fair een seminar over zijn meest bekende druivenras: Sauvignon Blanc. Het seminar biedt de mogelijkheid inzicht te verkrijgen in wat Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland zo anders maakt dan andere Sauvignon Blanc ter wereld. Deze gegevens zijn gebaseerd op basis van wetenschappelijk onderzoek gedaan door het Marlborough Research Centre en de universiteit van Auckland.


7 verschillende smaakprofielen

Het seminar zal worden gepresenteerd door Steve Smith MW van Craggy Range, Jeff Clarke en Tony Hoksbergen van Montana en Damian Martin van Winegrowers of Ara. Zij zullen uitleg geven over de zeven verschillende natuurlijke smaakprofielen, die zijn geïdentificeerd door het onderzoek. Deze variëren van appel, peer en gemaaid gras tot roos, honing en banaan. Deze aroma's kunnen in verschillende maten in de wijnen worden teruggevonden, afhankelijk van de streek waar zij vandaan komen. Marlborough Sauvignon Blanc, heeft bijvoorbeeld, een hoger gehalte aan groen, gemaaid gras en geschilde appel, terwijl Sauvignon Blanc uit Wairarapa een hoger gehalte aan banaan, roos, honing en kruidigheid heeft.

Deelnemers aan het seminar zullen de verschillende smaakprofielen zeer precies kunnen bestuderen, door middel van een eigen replica set van de verschillende geur aroma's.

Datum en plaats

Datum: woensdag 23 mei 2007

Plaats: LIWSF, ExCeL London, Victoria Docks, London E16 1XL

South Gallery Room 3 en 4

Tijd: 14.00 - 14.45 uur

Stand: New Zealand Winegrowers, H20

Inschrijven en reserveren

Om een plaats te reserveren voor dit unieke seminar, kunt u een email sturen naar Warren Adamson van New Zealand Winegrowers op: warren@nzwine.com

Nieuw Zeelandse wijnen aanwezig op stand H20.

New Zealand Winegrowers, het overkoepelende orgaan van wijnproducenten uit Nieuw Zeeland, zal in London aanwezig zijn met een grote stand, waarin 35 wineries hun wijnen tentoonstellen. In totaal zullen er meer dan 300 wijnen te proeven zijn. Enkele van deze producenten zijn op zoek naar een importeur op de Nederlandse markt.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ghislaine Melman

Melman Communications

Tuinderijpad 16


2324 MC Leiden

The Netherlands

T: +31 (0)71 572 42 02

F: +31 (0)84 22 75 815

M: +31 (0)6 14 789 441

E: info@melman-communications.nl

I: http://www.melman-communications.nl/