Ingezonden persbericht


Persbericht

De Masteropleiding voor Arboconsultants: al 20 jaar toonaangevend voor arboprofessionals

Amsterdam, 11 mei 2007 ­ De Masteropleiding voor Arboconsultants bestaat twintig jaar. Bij de NSPOH gaat op 3 september de 20e leergang van start. Het opleidingsinstituut viert dit jubileum op woensdag 23 mei tijdens de beurs Gezond in Bedrijf in de Jaarbeurs te Utrecht met een speciaal optreden van magisch adviseur George Parker. Kom naar stand G9 of lees hierover meer op www.nspoh.nl/oac.

Met het ontstaan van de arbowetgeving is de Opleiding voor Arboconsultants gestart vanuit het besef dat verbetering van arbeidsomstandigheden een brede, multidisciplinaire aanpak vereist. Het is niet alleen dankzij de breedte, maar ook dankzij het hoge kwaliteitsniveau dat de opleiding van blijvende waarde is geworden, en haar naam heeft gevestigd. Experts vanuit de universiteit en werkzaam in de praktijk leveren al jaren hun bijdrage aan de opleiding. Coördinator Astrid de Graaf zegt hierover: "We zijn de enige opleiding van dit niveau in Nederland. Onze afgestudeerden krijgen niet voor niets een bul van de Universiteit van Amsterdam uitgereikt."

De Graaf zegt dat de kern van de opleiding - met modulen als Adviesvaardigheden, Veranderkunde, Kwaliteit van Dienstverlening en Beleidsadvisering - nog altijd staat als een huis. Wel is door het invoeren van een speciaal coachingstraject de begeleiding van deelnemers intensiever geworden. Ook het inschrijfgedrag is veranderd. "Vaak doet men eerst enkele losse modulen, en besluit men daarna alsnog de hele Masteropleiding te volgen." Het multidisciplinaire karakter van de opleiding blijkt uit deelname van allerlei soorten arboprofessionals, zoals veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten, A&O-deskundigen, beleids- en preventiemedewerkers, P&O/HRM-functionarissen, ergonomen, arbocoördinatoren, reïntegratiemedewerkers, bedrijfsfysiotherapeuten, bedrijfsmaatschappelijk werkers en bedrijfsartsen. De opleiding werkt met integrale opdrachten waardoor er een optimale koppeling plaatsvindt tussen de eigen praktijk en de opleiding en waarbij de deelnemer ook daadwerkelijk de kans krijgt de aangeboden stof direct te koppelen aan de eigen praktijk.

Einde persbericht