Sterk concept Yacht Vision BoatShow

15.05.2007 / 23:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Waterbeek media b.v.

Waterbeek media b.v.

Persinformatie
dinsdag 15 mei 2007

Sterk concept Yacht Vision BoatShow
De Yacht Vision BoatShow wordt voor de eerste keer gehouden in de Batavia Haven te Lelystad. De show is geopend van woensdag 23 t/m maandag 28 mei 2007. Het unieke concept van de BoatShow zal naar waarschijnlijkheid vele bezoekers rond het Pinksterweekend naar Lelystad trekken. Ligging en bereikbaarheid spelen daarbij een belangrijke rol. Lelystad timmert hard aan de weg om een belangrijke nautische positie binnen Nederland in te nemen. De Bataviahaven is enkele jaren geleden mede door een aanzienlijke financiële bijdrage uit Europese middelen aangelegd. Meer dan 2600 ligplaatsen vormen het bewijs van de ambitie van de watersportminnende gemeente. Burgermeester Margreet Horselenberg van Lelystad noemt de haven van het nog jonge Lelystad 'een nautische hotspot' en ziet de Yacht Vision BoatShow als een als een 'must voor watersporters'. De burgermeester zal de Yacht Vision BoatShow op 23 mei om 11.00 uur op spectaculaire wijze gaan openen met hulp van de Catalina PH-PBY, een watervliegtuig.

Bezoekers kunnen zich tijdens de beurs laten informeren over de nieuwste modellen, occasions, voorraad- en demoschepen van de belangrijkste merken zeiljachten, motorboten en sloepen. Daarnaast trekken de evenementen die tijdens de BoatShow worden georganiseerd de nodige aandacht. In de enorme Aluhal zijn standhouders van watersportaccessoires en lifestyle-artikelen te vinden. Demonstraties van spectaculaire watersporten, tochtjes op een supersnelle RIB, varen met een mini Transat zeilboot, optredens, prijzen winnen: het is allemaal aanwezig tijdens de beursdagen in Lelystad. Uiteraard ontbreken een VIP restaurant en de nodige horeca niet.

Het meest bijzondere aan de BoatShow is de mogelijkheid om na zessen te gaan proefvaren. De bezoekers krijgen de gelegenheid om eerst te afgemeerde boot van zijn of haar keuze te bekijken en daarna op afspraak het water op te gaan. Veel boten zijn direct na de beurs klaar om te worden opgeleverd. Zodoende is sprake van een sterk concept: kijken, vergelijken, proefvaren, kopen en vrijwel direct daarna genieten van een eigen boot.

De informatievoorziening wordt ondersteund door een 240 pagina dikke uitgave van Yacht Vision Magazine, een beurscatalogus en de yachtvisionplaza internetsite. In zeven speciale Yacht Vision BoatShow uitzendingen op RTL 4 en RTL Z en 7 wordt tijdens de beursperiode dagelijks over het nieuws op en rond de beurs bericht.

Yacht Vision BoatShow
verwacht aantal bezoekers 45.000
aantal boten 275
Aluhal 5500 m2
aantal km steiger 1,45 km
aantal standhouders 175


- einde persbericht -

Noot aan de redactie (