Ingezonden persbericht


GA MEE OP EXCURSIE MET ARCHITECT RICHARD SAXTON
WOENSDAG 23 MEI: BUSLEZING OFF THE BEATEN TRACK

GRONINGEN - Woensdag 23 mei kunt u mee op excursie met architect/kunstenaar Richard Saxton, die een tijdje als Artist in Residence in het Groninger Wall House #2 verbleef. Saxton neemt u mee in een bus en geeft onder de titel: Off the beaten track, site projects of the municipalWORKSHOP een rijdende lezing over het ontstaan van verschillende projecten van de municipalWORKSHOP, waarvan hij initiatiefnemer is.

De municipalWORKSHOP is een creatief laboratorium dat zich bezighoudt met kunstprojecten in de openbare ruimte. De groep haalt inspiratie uit landschap en gaat uit van duurzame ontwikkeling, hergebruik van materiaal en een herontdekking van ongebruikte publieke ruimte en werkt samen met mensen die gebruik maken van de ruimte in kwestie.

Tijdens de excursie stopt de bus bij het land-art project Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson. Smithson, vooral werkzaam in de jaren '60 van de vorige eeuw, was een pionier op het gebied van moderne kunst op afgelegen locaties. Zijn werk maakte de weg vrij voor kunstenaars en architecten als Saxton en de municipalWORKSHOP.

Datum: Woensdag 23 mei 2007
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Startpunt: School voor de Architectuur, Zuiderkuipen 19, Groningen Toegang: ¤ 5,00.
Let op: opgave verplicht en mogelijk t/m 22 mei via T. 050 - 3123395 Informatie: www.municipalworkshop.org / www.platformgras.nl / www.wallhouse.nl

In 2001 werd aan het Hoornse Meer in Groningen het Wall House #2 gebouwd. Deze bijzondere woning, gebouwd naar een ontwerp van architect John Hejduk, doet sinds twee jaar dienst als tijdelijk onderkomen voor wetenschappers, kunstenaars en architecten. Deze artists in residence gebruiken het huis en de stad Groningen als tijdelijke inspiratiebron voor hun werk. Architecten Richard Saxton en Tim de Boer verbleven beiden in het Wall House. De Stichting Wall House #2, de Academie van Bouwkunst Groningen en Platform GRAS organiseren naar aanleiding van hun verblijf een tweetal lezingen, waarin de architecten vertellen over hun werk en hun onderzoek. De lezing van Tim de Boer vindt plaats op woensdag 6 juni.


- - - - - - - -
einde persbericht. noot voor de redactie,