Ingezonden persbericht


15. Duits-Nederlandse literatuurwedstrijd voor Nederlandse scholieren

Prijsuitreiking aan de DISDH door de Duitse ambassadeur

Op 23 mei 2007 is het weer zo ver. De winnaars van de Duits-Nederlandse literatuurwedstrijd die ook dit jaar weer door de "Deutsche Internationale Schule Den Haag" (DISDH) wordt georganiseerd, ontvangen hun prijzen op een feestelijke avond. De winnaars van de drie hoofdprijzen kunnen zich op reizen naar Berlin, München en Köln/Bonn verheugen.

Zoals elk jaar hebben de deelnemers aan de wedstrijd, leerlingen van het voortgezet onderwijs uit heel Nederland, een stukje uit een Duitstalige roman in het Nederlands vertaald en een kreatieve opdracht met betrekking tot die tekst gedaan. Een jury, waarin o.a. de Nederlandse vertaalsters G. Meijerink en N. van Maaren en docenten Duits en Nederlands zitten, heeft de beste teksten gekozen.

Met een borreltje begint de avond voor de prijswinnaars, hun ouders, vrienden en leerkrachten. Een afwisselend programma volgt voordat de ambassadeur van Duitsland, Dr. meneer Läufer, en sponsoren de prijzen uitreiken. De schrijver van dit jaar, Ingo Schulze, is bij de prijsuitreiking aanwezig en leest uit zijn werk voor. Ingo Schulze werd in 1962 in Dresden geboren. Voor zijn boeken heeft hij inmiddels een heleboel belangrijke literaire prijzen ontvangen. "Neue Leben", de roman waaruit de tekst werd vertaald, is net in Nederlandse vertaling verschenen. Bij de prijsuitreiking speelt de theatergroep van de Duitse school scènes uit "Simply Storys", andere leerlingen houden een interview met I. Schulze.

Antje Brackmann

Deutsche Internationale Schule Den Haag

(Duitse Internationale School Den Haag)
van Bleiswijkstraat 125

2582 LB Den Haag

T: 070-354.94.54 (algemeen)

F: 070-350.29.59
E: info@disdh.nl

I: www.disdh.nl