Port of Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam en TU Delft verlengen samenwerking

22-05-2007

Op dinsdag 22 mei tekenen het Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de TU Delft opnieuw voor vijf jaar samenwerking in het gezamenlijke Port Research Centre.

Doel van de samenwerking is het combineren van de maritieme ervaring van het havenbedrijf met de technologische kennis van de TU Delft voor het ontwikkelen van innovatieve en duurzame oplossingen voor de Rotterdamse haven. HbR-directeur Pieter Struijs en TU Delft collegevoorzitter Hans van Luijk zetten hun handtekening tijdens een feestelijke ceremonie die vanaf 15.15 plaatsvindt in Het Meisjeshuis, Oude Delft 112 in Delft.

Op 2 juli 2002 richtten het Havenbedrijf en de TU Delft het gezamenlijke Port Research Centre op. TU Delft collegevoorzitter Hans van Luijk: "De TU Delft en het Havenbedrijf hebben niet alleen een fysieke nabijheid, ook op onze werkterreinen is veel synergie mogelijk. Door de maritieme ervaring van het havenbedrijf te combineren met onze technologische kennis over onder meer logistieke systemen, maritieme techniek en werktuigbouwkunde ontstaat een synergie die al tot mooie resultaten heeft geleid." In de afgelopen vijf jaar is bijvoorbeeld door de TU Delft een interactieve computersimulatie ontwikkeld waarmee beleidsmakers kunnen bepalen wat de beste inrichting is van de Tweede Maasvlakte. Ook is een ontwerp gemaakt van een containerterminal die gebruik maakt van drijvende containerkranen. Een overzicht van de samenwerkingsprojecten en een aantal eerste resultaten zijn te vinden op http://www.prc.tudelft.nl.

Dinsdag tekenen het Havenbedrijf en de TU Delft voor een tweede termijn van vijf jaar. Directeur Infrastructuur en Maritieme Zaken van het Havenbedrijf Pieter Struijs: "We hebben interessante resultaten bereikt en weten elkaar in toenemende mate te vinden". Voor de komende vijf jaar starten projecten die aansluiten bij de kennis en expertise van de Delftse Research Centres en de vier thema's in de R&D agenda van het havenbedrijf: bereikbaarheid, ruimte, energie en waardetoevoeging in ketens.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.