Koninklijke Ahold


Ahold stelt kapitaalrestitutie en reverse stock split voor ten behoeve van teruggave van EUR 3 miljard aan aandeelhouders

Amsterdam, 23 mei 2007 - Ahold heeft vandaag een voorstel tot wijziging van haar statuten bekendgemaakt die een kapitaalrestitutie en een zogenoemde reverse stock split mogelijk moet maken. Deze bekendmaking volgt op die van 22 maart 2007 over een voorstel om EUR 3 miljard terug te geven aan aandeelhouders. Ahold zal het voorstel doen tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die zal plaatsvinden op 19 juni 2007 te Zaandam.

Ahold heeft een uitgebreide analyse gemaakt van de manieren waarop EUR 3 miljard kan worden teruggegeven aan aandeelhouders en is tot de conclusie gekomen dat binnen de Nederlandse regelgeving de meest voortvarende manier een kapitaalrestitutie en een reverse stock split is.

De wijzigingen in het nominale kapitaal en de reverse stock split zullen resulteren in een kapitaalrestitutie aan aandeelhouders van EUR 1,89 per gewoon aandeel, en een vermindering van het aantal uitstaande gewone aandelen. Deze vermindering zal overeenkomen met het bedrag van het teruggegeven kapitaal in verhouding tot de totale marktwaarde van de uitstaande gewone aandelen op de datum waarop de statutenwijziging van kracht wordt. De restitutie aan aandeelhouders en aandelensplitsing zijn onder voorbehoud van de gebruikelijke deponeringen bij het Handelsregister, een bezwaartermijn van twee maanden voor crediteuren en de afronding van de verkoop van U.S. Foodservice.

De volledige agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders is beschikbaar via Aholds website (www.ahold.com).

Ahold Press Office: 020 509 5343

Koninklijke Ahold N.V Postbus 985 1000 AZ Amsterdam tel: +31 (0)20 509 5343