C/TAC

Totaal aantal pagina's: 2

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 23 mei 2007

Ctac tekent intentieverklaring voor de overname van 51% van de aandelen van IFS probity Groep

SAP-specialist Ctac heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van 51% van de aandelen van IFS probity Groep B.V. ("IFS probity"). Met deze voorgenomen acquisitie verwerft Ctac een goede positie in de utilities branche.

IFS probity levert bedrijfskundige consultancy, vanuit een business-proces gerichte benadering, veelal op en rondom SAP. IFS probity heeft hierbij een sterke focus op de utilities branche.

De overname past voor Ctac uitstekend in de nagestreefde "Ctac Powerhouse" strategie, die is gebaseerd op een businessmodel met meerdere min of meer zelfstandig opererende businessunits, die zich elk met eigen specifieke SAP-expertise richten op zorgvuldig gekozen niche markten. Dit komt tegemoet aan de wens van de klant om een complete, kwalitatief hoogstaande (SAP) leverancier te hebben met meerdere specialismen.

In 2006 heeft IFS probity een winstgevende omzet van circa EUR 4,7 miljoen gerealiseerd. Naar verwachting zal de acquisitie direct bijdragen aan de winst per aandeel. Op dit moment telt IFS probity 30 medewerkers. Partijen verwachten de samenwerking voor eind juni te kunnen effectueren. IFS probity zal naar verwachting vanaf 1 juli geconsolideerd worden. De verwerving van het 51% belang in IFS probity zal door Ctac grotendeels worden voldaan in vrij beschikbare contanten.

IFS probity zal als tiende businessunit worden toegevoegd aan de negen al bestaande businessunits in Nederland en zich met name richten op de utilities branche. De activiteiten van IFS probity zijn sterk complementair aan de reeds bestaande activiteiten binnen Ctac, waardoor de cross selling opportunities tussen de verschillende businessunits met deze overname verder worden versterkt.

De consultants van IFS probity beschikken over een uitgebreide business en proces kennis veelal maar niet uitsluitend binnen de utilities branche en combineren dit met een brede en diepgaande kennis van SAP R/3, SAP IS-U en meerdere non SAP systemen.

Door de krachten te bundelen willen Ctac en IFS probity grotere en versnelde groei realiseren in o.a. de utilities sector. Voor IFS probity is de aansluiting op het Powerhouse concept van Ctac een versterking van haar organisatie om haar groeidoelstellingen te realiseren. Tevens wordt daarmee een uitstekend perspectief geboden voor de verdere groei en ontwikkeling van de consultants.

/ / / / / / / / / /


---

Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten.

Ctac had per 31 december 2006 278 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland).

Ctac is genoteerd aan de Eurolist bij Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.

Profiel IFS probity
IFS probity levert diensten op het gebied van optimalisatie, (post)implementatie en integraal beheer van SAP- en non SAP toepassingen, in het bijzonder SAP R/3 en SAP IS-U. IFS probity beschikt over circa dertig consultants. Zij houden zich met name bezig met procesoptimalisatie in de utilitiesbranche. Daarnaast zetten zij zich in voor relaties in de productie, handel en (semi)overheid.



C/TAC