Delhaize Groep



Delhaize Groep voert wederzijdse garanties met Delhaize America in

BRUSSEL, België - 23 mei 2007 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag de invoering bekend van wederzijdse garanties tussen Delhaize Groep NV en Delhaize America, Inc., haar grootste dochteronderneming.

Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, zegt: "De invoering van wederzijdse garanties zal de toegang van Delhaize Groep tot de kapitaalmarkten vergemakkelijken en onze financiële flexibiliteit verhogen."

Delhaize Groep en Delhaize America, samen met bijna alle dochterondernemingen van Delhaize America, waarborgen nu elkaars bestaande en toekomstige niet-achtergestelde financiële schuldverplichtingen. Alle prioritaire- en niet-gewaarborgde schulden bij Delhaize Groep en Delhaize America worden pari passu geklasseerd.

De invoering van wederzijdse garanties hing af van het verkrijgen van kredietratings voor Delhaize Groep van Moody's en S&P die minstens zo hoog zijn als de kredietratings en-vooruitzichten van Delhaize America. Op 14 mei 2007 gaf Moody's Delhaize Groep een investment grade rating Baa3 met stabiele vooruitzichten, terwijl S&P een BB+ rating (met positieve vooruitzichten) aan Delhaize Groep gaf. Voortaan zal Delhaize Groep, en niet langer Delhaize America, de entiteit met een kredietrating zijn.

Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 8 landen op 3 continenten. Eind maart 2007 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.705 winkels. In 2006 boekte Delhaize Groep EUR 19,2 miljard aan netto-omzet en andere opbrengsten en een nettowinst van EUR 351,9 miljoen. Eind 2006 stelde Delhaize Groep ongeveer 142.500 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Delhaize America, Inc. is de grootste dochteronderneming van Delhaize Groep. Eind maart 2007 baatte het 1.551 winkels uit op de Oostkust van de V.S. en stelde ongeveer 109.000 mensen tewerk. In 2006 boekte het onder IFRS USD 17,3 miljard aan netto-omzet en andere opbrengsten (71,6% van Delhaize Groep) en een bedrijfswinst van USD 961,0 miljoen (80,7% van Delhaize Groep).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.

Voorzichtigheid omtrent voorspellingen

De verklaringen, andere dan over feiten uit het verleden, die in deze persmededeling zijn opgenomen of waarnaar wordt verwezen, evenals andere schriftelijke en mondelinge verklaringen die van tijd tot tijd door Delhaize Groep of haar vertegenwoordigers worden gedaan, en die gaan over activiteiten, gebeurtenissen en ontwikkelingen waarvan Delhaize Groep verwacht of anticipeert dat ze in de toekomst zullen of kunnen plaatsvinden, zijn voorspellingen in de betekenis van de Amerikaanse federale financiële wetgeving en houden een aantal risico's en onzekerheden in. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, verklaringen omtrent strategische opties, toekomstige strategieën en de verwachte voordelen van deze strategieën. Deze voorspellingen kunnen algemeen herkend worden aan uitdrukkingen zoals "vooruitzichten", "verwachtingen", "geloven", "schatten", "beogen", "voorspellen", "begroten", "voorzien", "strategie", "zou kunnen", "doelstelling", "anticiperen", "nastreven", "plannen", "verwachten", "vermoedelijk", "zullen", "zouden" of andere gelijkaardige woorden of uitdrukkingen. Hoewel zulke verklaringen gebaseerd zijn op de op dit ogenblik beschikbare informatie, kunnen de eigenlijke resultaten aanzienlijk verschillen van de verwachtingen, afhankelijk van diverse factoren. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, wijzigingen in de algemene economische context of in de markten van Delhaize Groep, in het consumentengedrag, in inflatie of wisselkoersen of in wetgeving; concurrentie; ongunstige uitspraken in claims, de onmogelijkheid om tijdig de bouw, renovatie, integratie of conversie van winkels af te ronden en bevoorradings- of kwaliteitsproblemen bij leveranciers. Bijkomende risico's en onzekerheden, waardoor de uiteindelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten die door deze verklaringen werden voorspeld, worden beschreven in het jaarverslag van Delhaize Groep in het document 20-F voor het jaar eindigend op 31 december 2005 en andere neerleggingen door Delhaize Groep bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Deze risicofactoren zijn in dit document bij referentie opgenomen. Delhaize Groep neemt geen enkele verbintenis op zich om ontwikkelingen in deze risicofactoren te actualiseren of om publiek welke herziening ook van de verklaringen vervat in dit persbericht aan te kondigen, of om correcties aan te brengen om toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven.