Gemeente Dinkelland

PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 22 mei '07

Geen leefbaarheidonderzoek Dinkelland in 2007

In de gemeente Dinkelland wordt in 2007 geen nieuw leefbaarheidsonderzoek uitgevoerd. In overleg met de participerende partijen is besloten om eerst het leefbaarheidsonderzoek uit 2004 af te ronden, alvorens een nieuw onderzoek op te starten.

Toelichting

Het leefbaarheidsonderzoek is in 2004 uitgevoerd in samenwerking tussen de gemeente Dinkelland, woonmaatschappij Dinkelborgh, woningstichting St. Joseph en de politie Twente afdeling Dinkelland. Het onderzoek heeft geresulteerd in actieplannen waarin per kern van Dinkelland de actiepunten zijn beschreven die uitgevoerd moeten worden om de leefbaarheid en de veiligheid in Dinkelland te behouden of te vergroten. Het was in eerste instantie de bedoeling om dit leefbaarheidsonderzoek in 2007 te herhalen. Omdat er echter nog onvoldoende inzicht bestaat in de actiepunten die gerealiseerd zijn, is besloten om eerst het huidige onderzoek te actualiseren en af te ronden alvorens een nieuw onderzoek op te starten. Na afronding van het onderzoek zal met de deelnemende partijen in 2008 een gezamenlijk plan van aanpak worden opgesteld hoe er in Dinkelland wordt omgegaan met leefbaarheid.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.


---- --